10 razloga zašto biste trebali piti čašu tople vode svako jutro

Radiosarajevo.ba
10 razloga zašto biste trebali piti čašu tople vode svako jutro
Pixabay / Ilustracija
Voda je neohodna za život.

Pročitajte deset razloga zašto biste trebali piti toplu vodu svako jutro na prazna želudac.

  1.  1 ili 2 čaše vode prije doručka je idealan za uklanjanje toksina i svih tvari koje naše tijelo ne treba . Zahvaljujući tome, voda pomaže u sprečavanju bolesti i potiče metabolizam na početku svakog dana.
  2. čaša vode na prazan želudac je vrlo korisna jer će to dati poticaj za tijelo iotpustit će sve otpade , putem urina.
  3. čaša vode ili više na prazan želudac pomaže minimizirati štetne učinke nekih tvari kao što su alkohol, duhan, zagađenje, junk food, među ostalima.
  4. Voda je odličan saveznik za kožu i vrlo korisna za vaše zdravlje.  2 šoljice vode na prazan želudac pomoći će vam zadržati elastičnost i tonus kože i spriječiti prerane bore.
  5. Pitka voda ujutro štiti i hidratizira naše vitalne organe te ih čini zdravim i održava njihovo funkcioniranje.
  6. 2-3 čaše vode na prazan želudac je idealno za mršavljenje. Osim uklanjanju toksina iz tijela, voda pomaže u sagorijevanju masti i kalorija, tako da smanjuje osjećaj gladi.
  7. Pitka voda ujutro pomaže održavati limfni sustav zdravim,te kontrolisati kortizol.
  8. Konzumiranje čaše tople vode na prazan želudac je dobar način za započeti dan s energijom, eliminirati osjećaj sna i umora koji je obično prisutan u jutarnjim satima.
  9. Pitka voda prije doručka je idealna za suzbijanje i sprječavanje zatvora stimulirajući rad crijeva.
  10. Ako imate problema, kao što su gastritis, voda može postati vaš najbolji saveznik u liječenju ovog problema. Pijte najmanje 3 čaše vode na prazan želudac, a to će pomoći dase smanji razina kiselosti u želucu i grčevima koji može uzrokovati gastritis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije