Znate li u kojem gradu je najskuplja stanarina na svijetu?

0
Radiosarajevo.ba
Znate li u kojem gradu je najskuplja stanarina na svijetu?
Foto: Pexels / Ilustracija / Stan

Renta za inzajmljivanje stana ili kuće može zavisiti od velikog broja faktora - lokacije, uvjeta u kojem se stambeni objekat nalazi, standarda u tom gradu ili zemlji, te od mnogih drugih.

Plaćanje stanarine je jedan od najvećih trošaka za ljude koji ne žive u vlastitoj kući ili stanu. Ipak, taj trošak se može razlikovati od grada do grada.

Pa tako, prema podacima sa stranice Numbeo, građani New Yorka moraju najviše plaćati za stanarinu za jednosoban stan u centru grada. Ta cifra iznosi pomalo nevjerovatnih 4,074 dolara (7392 KM) mjesečno.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Odmah iza New Yorka se nalaze San Francisco (3,344 dolara, 6,067 KM) te Boston (3,101 dolara, 5626 KM), a u top pet se još nalaze Singapore s cijenom od 3,002 dolara (5,446 KM) i Zurich s cijenom od 2,869 dolara (5,205 KM)

Što se tiče regiona, najveća renta koju možete pronaći je u Ljubljani. Numbeo kaže da je cijena 1,644 KM mjesečno. Interesantna je činjenica da je Beograd skuplji od Zagreba (1,480 KM u Beogradu, 1,286 u Zagrebu), dok je Sarajevo najpovoljnije, s cijenom od 589 KM mjesečno, u prosjeku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije