Znate li koju kozmetiku preferiraju žene u kraljevskoj porodici? Cilj je izgledati sofisticirano

0
Radiosarajevo.ba
Znate li koju kozmetiku preferiraju žene u kraljevskoj porodici? Cilj je izgledati sofisticirano
Foto: EPA - EFE / Kraljevska porodica

Održavanje 'kraljevskog imidža' zahtijeva više od obične njege te znači da se brinu o svakom aspektu izgleda. Od lica do šminke i frizure, kod njih je sve savršeno definirano.

Njega kože

Održavanje kože i usporavanje vidljivosti procesa starenja znači da se dame godinama konstantno brinu o sebi. Njega lica je broj jedan, stoga one ulažu u svoje kreme i serume.

Brinu se da koriste kreme prilagođene njihovoj koži te je dio rutine obavezno neki serum ili krema s hidratizirajućim sastojcima.

Najbolji strijelac Europskog prvenstva nakon transfer sage potpisuje za francuskog velikana

Najbolji strijelac Europskog prvenstva nakon transfer sage potpisuje za francuskog velikana

To se odnosi ne samo na lice, već i tijelo. Piling i krema za tijelo obavezan su dio njihove rutine, kako bi kroz godine koža bila što elastičnija i mekša.

Neutralni make-up

Iako se čini da se kraljevske žene nikad ne šminkaju, one to itekako čine. Koriste uglavnom neutralnu šminku za prirodan i sofisticiran izgled. Nijanse poput bež, tamno-smeđe i nježno smeđe naglašavaju crte lica, ali na fini, neutralan način.

Nude ruž i neutralna sjenila suptilno definiraju crte lica i lako pašu uz različite odjevne kombinacije.

Klasične frizure

Kraljevske dame preferiraju klasične frizure radi bezvremenskog stila.

Niska punđa im je među omiljenim opcijama, jer je dio brojnih retro stilova, a mogu je nositi na razne formalne prigode. Osim toga, na takvu frizuru dobro sjeda šešir, koji zna biti dio protokolarnog odijevanja.

Ovo će obradovati mnoge fanove: Kate Middleton potvrdila ono o čemu se dugo pričalo

Ovo će obradovati mnoge fanove: Kate Middleton potvrdila ono o čemu se dugo pričalo

Ništa pretjerano i previše efektno, radije su elegantne i prilagođene prigodi i to je također jedan od razloga zašto na fotografijama ne izgledaju zastarjelo. Upravo radi klasike koju biraju, a koja je izvan trendova.

Blagi parfemi

One preferiraju blage, osvježavajuće mirise u odnosu na jake za dugotrajne formule. Ovi suptilni mirisi dodaju dašak elegancije, bez da 'guše'.

Kraljica Elizabeta II voljela je White Rose by Floris London, brend s kraljevskom historijom još od kralja Georgea IV. Ovaj bogati cvjetni miris sadrži note karanfila, ljubičice i mošusa. Također joj se sviđao Guerlainov L’Heure Bleue, aromatični cvjetni miris, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije