Ovo će obradovati mnoge fanove: Kate Middleton potvrdila ono o čemu se dugo pričalo

0
Radiosarajevo.ba
Ovo će obradovati mnoge fanove: Kate Middleton potvrdila ono o čemu se dugo pričalo
Foto: Instagram / Kate Middleton

Kate Middleton prisustvovat će finalu Wimbledona, gdje će uručiti i trofej pobjedniku.

Princeza od Walesa Kate Middleton doći će u nedjelju na finale Wimbledona.

Iz Kensingtonske palače su potvrdili i da će Kate uručiti trofej pobjedniku turnira Novaku Đokoviću ili Carlosu Alcatrazu. Finale je na rasporedu od 15 sati.

Salkić: 'Stevandiću, ovo je istina koju namjerno zaobilazite. Dok smo živi pričat ćemo o zločinima'

Salkić: 'Stevandiću, ovo je istina koju namjerno zaobilazite. Dok smo živi pričat ćemo o zločinima'

Već se neko vrijeme nagađalo hoće li se Kate pojaviti na ovogodišnjem Wimbledonu, koji prije dijagnoze raka nije propuštala, a pisalo se i da će, umjesto nje, trofej pobjedniku uručiti vojvotkinja od Gloucestera, Brigitte.

Kate već nekoliko godina uručuje trofeje pobjednicima Wimbledona, kao pokroviteljica All England Cluba, a tu je ulogu naslijedila od pokojne kraljice Elizabete II.

To uključuje i njeno prisustvo na mečevima kako bi se povećao profil turnira svake godine. Tu je i dobrotvorni aspekt uloge, koju podržava Fondacija Wimbledon, koji od nje zahtijeva da posjećuje lokalne inicijative i sportske programe, kao i da se bavi mladima.

Podsjetimo, Kate Middleton 15. juna izašla je pred oči javnosti prvi put nakon pet mjeseci. Tada je prisustvovala manifestaciji ''Trooping The Colour''. Posljednji put prije toga viđena je oko Božića, a onda je početkom godine bila na operaciji abdomena, da bi potom u martu otkrila da boluje od karcinoma, piše ShowBuzz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije