Znalci najviše vole paprčnjak. Znate li šta je i volite li ga jesti?

4
Radiosarajevo.ba
Znalci najviše vole paprčnjak. Znate li šta je i volite li ga jesti?
Arhiv / Janjetina

Za jablaničku janjetinu kažu da je najbolja na svijetu i najpoznatiji dio bh. gastro ponude.

U Jablanici o ovom nema diskusije, a i dalje malo je onih koji će naći kontra argument.

Kada vozite pored nekog od restorana i vidite prepun parking prostor, a posebno desetak janjaca kako se vrte na ražnjevima, odmah znate da ste na pravom tragu.

"Ponekad ih ispečemo i po 15, 20 komada dnevno. Dobra roba mamac je za goste koji osjete kvalitetu i ljubaznost", pričali su nam vlasnici.

Stručnjaci kažu da je janjca potrebno stalno zarezivati.

"Tamo gdje se otvara plećka i među nogicama, kako bi “popucao” tamo gdje se želi, a ne gdje ne treba", priča nam radnik koji je zadužen za pripremu.

Ljubitelji janjetine vole prednje nogice - zaporak, a zanimljiv naziv za ovaj specijalitet smo čuli kod gostiju iz Hrvatske.

Oni ga zovu - paprčnjak ili priponac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije