Žena otkrila jeftino ljetovalište: 'Pivo košta jedan euro, hotel sjajan, a plaža veoma čista'

2
Radiosarajevo.ba
Žena otkrila jeftino ljetovalište: 'Pivo košta jedan euro, hotel sjajan, a plaža veoma čista'
Foto: Pexels / Jadransko more/Ilustracija

Željka je s obitelji ljetovala u Bugarskoj, a nakon mnogih negativnih komentara o toj zemlji, odlučila je u Facebook grupi "Bugarska ljetovanje" podijeliti svoje pozitivno iskustvo.

"Ove godine smo prvi put ljetovali u Bugarskoj, tačnije u Sunčevom Brijegu, i proveli smo 11 noći. Naše iskustvo je bilo izuzetno pozitivno. Prije polaska smo čuli mnoge negativne komentare i predrasude o ljetovanju u Bugarskoj, ali smo ipak odlučili otići i nismo se pokajali. Štaviše, planiramo se vratiti i sljedeće godine", napisala je Željka.

Zatim se osvrnula na cijene: "Što se tiče kafića i barova, primijetili smo da su mnogi vrlo povoljni. Na primjer, u nekim barovima pivo košta samo jedan euro (1.95 KM), što je izuzetno jeftino. S druge strane, imali smo priliku platiti Aperol Spritz 10 eura (19.55 KM), što je previše skupo (skuplje nego kokteli u Italiji). Hotel u kojem smo boravili ispunio je sva naša očekivanja, imali smo puni pansion i bili smo vrlo zadovoljni pruženom uslugom. Sve u svemu, ovo ljetovanje je nadmašilo naša očekivanja i jedva se čekamo ponovno vratiti sljedeće godine".

U Sarajevu održan skup podrške Gazi: 'Oni koji podržavaju genocid, isti su kao i oni koji ga čine'

U Sarajevu održan skup podrške Gazi: 'Oni koji podržavaju genocid, isti su kao i oni koji ga čine'

Mnogi su komentirali da ne shvataju zašto drugi pričaju negativno o Sunčevom Brijegu.

"Kad smo prvi put rekli da idemo u Sunčev Brijeg, svi su rekli 'prljava voda, puno algi, nema se vidjeti ništa zanimljivo'. Ali gledaj čuda, već četvrtu godinu ljetujemo u Sunčevom Brijegu i nama je ekstra. Osjećamo se kao kod kuće", napisala je jedna žena.

Njeno oduševljenje nije krila ni druga žena: "I mi smo prvi put ove godine bili u Bugarskoj. Baš smo zadovoljni! Mogu reći da su ljudi puni predrasuda u vezi mora i uopštee ljetovanja. Imam s čime uporediti. Crno more naravno da nema slanoću kao Jadransko ili Egejsko, ali voda je čista, ugodna za kupanje. Plaže su ogromne. Cijena smještaja u hotelu 100 metara od obale je niža od cijene apartmana u Crnoj Gori. Preporučujem Sunčev Brijeg od srca!".

Iznenađujuće cijene ležaljki na moru: Koliko vi plaćate na popularnim ljetnim destinacijama?

Iznenađujuće cijene ležaljki na moru: Koliko vi plaćate na popularnim ljetnim destinacijama?

Objasnili su da se za 15 eura (više od 29 KM) može dobiti ležaljka koja se može koristiti cijeli dan.

"Košta 30 bugarskih leva i kad platite, uživate cijeli dan. Možete jesti i piti što i odakle hoćete, niko vam ne sjedi na glavi. Ležaljke su pristojno razmaknute i sređene. Plaža je čista. Ako ne želite platiti, ima dosta slobodnog prostora da stavite svoje", komentarisala je treća, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije