Žena odnijela "mladunče ježa" veterinaru i šokirala se: 'To uopšte nije bila životinja'

0
Radiosarajevo.ba
Žena odnijela "mladunče ježa" veterinaru i šokirala se: 'To uopšte nije bila životinja'
Foto: Pexels / Jež

Misleći da je našla mladunče ježa, ljubiteljica životinja pažljivo je podigla maleno stvorenje s pločnika i odnijela ga kući u pokušaju da mu pomogne. No, kada se stvorenje nije oporavilo, odnijela ga je u bolnicu za divlje životinje kako bi ga pregledao veterinar.

Na svom putu u bolnicu, žena je nosila kartonsku kutiju s nečim što je vjerovala da je mladunče ježa, no suočena je s neočekivanim iznenađenjem.

Veterinarka Janet Kotze, koja je pregledala kutiju, otkrila je da beživotni predmet unutra nije bio životinja, već klupko s vrha vunenog šešira.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

"Otvorila sam kutiju i, pa, nisam mogla vjerovati što vidim. Pomislila sam 'To definitivno nije jež, možda je neka druga vrsta pahuljastog stvorenja'. Shvatila sam da uopće nije bilo živo i podigla sam to i očito s težinom osjetila da to nije jež niti bilo kakva životinja. Vratila sam ga u kutiju, izašla, te rekla gospođi 'To je zapravo kapa sa šešira'. Bilo joj je jako neugodno, ali meni je to bilo simpatično, samo je htjela pomoći i učiniti pravu stvar", objasnila je veterinarka. , piše Mirror.

"Zlatno je pravilo da ježevi ne bi smjeli biti vani danju, pogotovo ovakvi mališani", poručila je Janet. "Ako su pronađeni po danu na otvorenom, sigurno nešto nije u redu i treba ih odvesti kod veterinara."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije