Žena koja ima 105 godina otkrila kako živjeti ovako dugo: Samo izbjegavajte muškarce

Radiosarajevo.ba
Žena koja ima 105 godina otkrila kako živjeti ovako dugo: Samo izbjegavajte muškarce
Foto: SWNS / Brenda Osborne

Brenda Osborne je 105-godišnjakinja iz Velike Britanije. Preživjela je dva svjetska rata (rođena je 1913.), jedan hladni rat, EU i Brexit, a sada je otkrila svoju tajnu dugovječnosti - izbjegavala je muškarce.

Svoje je tajne otkrila na proslavi svog 105. rođendana, koja se održala u staračkom domu u Haslandu, kojem ova dama danas živi.

"Izbjegavajte muškarce, udišite čist zrak i radite mnogo", poručila je ona na proslavi i dodala da je razočarana što joj nije došla kraljica Elizabetha.

"Dobila sam pismo od nje, ali zaista sam mislila da bi njen dolazak bio najmanje što je mogla uraditi", dodala je ova vremešna, ali očito i dalje vrlo britka žena.

Njena obitelj dodala je kako su sigurni da je upravo njena "tvrdoglava nezavisnost i samostalnost" ono zbog čega živi dulje od jednog stoljeća.

Brenda Osborne - undefined

Foto: SWNS: Brenda Osborne

Brenda, koja je radila kao medicinska sestra 33 godine, primila je i nagradu jer je samo jedan dan u karijeri odsustvovala s posla zbog bolesti.

U svom je domu u Nottinghamu, u kojem je i rođena, živjela 93 godine prije nego što se preselila u dom u kojem sad živi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije