Upoznajte čovjeka koji ima 111 godina i svaki dan ide u teretanu

Radiosarajevo.ba
Upoznajte čovjeka koji ima 111 godina i svaki dan ide u teretanu
Foto: Privatni album / Henry Tseng

Većina nas bi se smatrala i više nego sretnima ako bi doživjeli da proslavimo 100. rođendan, pogotovo još da smo pokretni u tom dobu...A, zamislite da imate 111 godina i i dalje idete u teretanu.

Zvuči nevjerovatno, zar ne? No, ne i za Henryja Tsenga, 111-godišnjaka iz Californije koji svaki dan ide u teretanu i tamo na biciklu vježba pola sata.

Rođen u Yokohami, u Japanu, Tseng u Los Angelesu živi od 1975, a vježba cijeli svoj život. Dok je imao 80 godina aktivno se bavio jogom, a u devedesetim godinama je redovno odlazio na časove aerobika.

Njegova tajna - a tvrdi da to može svako od nas - jeste održati dnevnu rutinu vježbanja i biti pozitivan!

"Moji roditelji uvijek su živjeli zdravo. Nisu pili, koristili narkotike", ispričala je njegova kćerka Linda Hsia.

Ona je otkrila da su u pedesetim godinama prošlog stoljeća, dok je obitelj Tseng živjela u Hong Kongu, ovom nevjerovatnom čovjeku i njegovoj supruzi Annie (koja je preminula 2013. kada je imala 100 godina) svakodnevno dolazio učitelj joge koji ih je podučavao.

Osim što vježba na biciklu, Tseng se i danas bavi jogom - koliko mu zdravlje dopusti, a svakodnevno stišće tzv. "antistres lopticu".

Radnici u teretani kažu i da Tseng od svojih njegovatelja traži da vježbaju dok i on: "Nema stajati onako", kaže im Tseng.

Njegova dnevna rutina izgleda ovako:

Doručak
Dva tvrdo kuhana jajeta, grejpfrut, pola banane, hljeb s puterom i džemom, pola zdjele žitarica ili zobene kaše, šolja kafe i čaša soka od narandže.
Ručak
Italijanska, kineska ili meksička hrana - ponekad čak ode i u McDonald's
Vježbanje
Trideset minuta u teretani
Užina
Starbucks mocha latte
Večera
Pečena piletina ili mljeveno meso ili svinjetina, omlet i supa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije