Baka (106) postala državljanka SAD-a na dan izbora: To je bio njen san

Radiosarajevo.ba
Baka (106) postala državljanka SAD-a na dan izbora: To je bio njen san
Foto: CNN / Maria Valles de Bonilla je postala državljanka SAD-a

Maria Valles de Bonilla (106) je tražila od unuke da joj kupi novu plavu haljinu. Željela je obući nešto posebno za događaj o kojem je sanjala dugo godina.

Dok su se glasači okupljali na biračkim mjestima širom zemlje na izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, Maria se nadala da će i ona jednog dana imati šansu da glasa, piše CNN.

SAD / Američki izbori: Demokrate prvi put u osam godina preuzele Kongres

Tri generacije njene porodice – djeca, unuci i praunici su putovali u sjeveroj Virginiji u SAD-u da bi Mariu doveli na izbore na vrijeme. Njena porodica se plašila sa Maria neće dočekati ovaj događaj zbog dva srčana udara koje je imala u aprilu ove godine. Ali uspjela je ostvariti svoj san dok je u svojim kolicima ušla u ured Fairfaxa u svojoj novoj plavoj haljini.

Bila je u prostoriji namijenjenoj za polaganje zakletve dok je iza nje bila praunuka Asia (7). Položila je zakletvu i sa 106 godina postala državljanka SAD-a na dan izbora ove zemlje.

Maria je rodom iz El Salvadora i postala je rezident SAD-a prije šest godina, njenih šestero djece žive u ovoj zemlji i većina njih su državljani. Rekla je službeniku USCIS-a da je san njenog muža bio da bude državljanin, ali da je, nažalost, preminuo, tako da je ona postala državljanin za oboje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije