Želite uštediti? Pratite ovo pravilo i primjetiti ćete ogromnu promjenu

1
Radiosarajevo.ba
Želite uštediti? Pratite ovo pravilo i primjetiti ćete ogromnu promjenu
Foto: Pexels / Kasa za štednju

Da li ste čuli za pravilo 30 dana? Ako niste, ovo pravilo će vam pomoći da uštedite veliku količinu novca. 

Mnogi ljudi imaju problema sa štednjom, a ona može biti jako bitna, posebno u vremenu krize. Dok na sve nas utiče ovaj period globalnih finansijskih problema, jedno pravilo može okrenuti stvari u pozitivnom smjeru. 

Pravilo 30 dana nalaže da svaki put kada želite potrošiti novac na nešto što nije esencijalno, uzmete sebi 30 dana da razmislite da li je to odgovorna finansijska odluka. 

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Ako, nakon 30 dana, još uvijek želite da potrošite novac, definitivno to i uradite. Prateći ovo pravilo, uvijek će vam ostati novca na kraju mjeseca i tako ćete najbolje poredati svoje prioritete. 

Naime, kako kažu stručnjaci, većina naših kupovina stvari koje nisu neophodne su implus kupovine. I sami znamo da nekada vidimo nešto što želimo, a znamo da nam ne treba. Prateći ovo pravilo, uspjeli bi izbaciti emocije iz našeg trošenja, i tako poprilično uštedili. 

Svakom od nas se desilo da smo kupili nešto što nam se svidjelo u trenutku, samo da bi kasnije shvatili kako nam to uopšte ne treba, te da bi radije imali novac koji smo na to potrošili. Upravo zbog takvih situacija je i kreirano pravilo 30 dana. 

Najveća prednost ovog pravila je njegova jednostavnost. Ne uključuje nikakvu matematiku ili odbijanje novca od nekih stvari koje nam stvarno trebaju. Ovo pravilo samo koristi ljudsku psihologiju i tjera nas da stvarno razmislimo šta želimo dugoročno, a ne u datom trenutku. 

Možda zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali će vam ovo pravilo stvarno puno pomoći, dugoročno, da uštedite puno novca, piše KOHO

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije