Zbog ženinog prigovaranja pobjegao od kuće i deset godina živio u šumi

Radiosarajevo.ba
Zbog ženinog prigovaranja pobjegao od kuće i deset godina živio u šumi
Kada je Maclolmu Applegateu (62) dojadilo ženino gunđanje i opsesivno ponašanje, ovaj Britanac je sjeo na bicikl i otišao od kuće, te nestao na deset godina.

Uopće se nije javljao nikom iz porodice, a dobar dio vremena u bijegu proveo je kampirajući po gustim šumama u okolici Kingstona kod Londona, prenosi Unilad.

Inače, vrtlar po struci, tri je sedmice putovao od Birminghama, gdje je živio sa suprugom, do Londona jer su mu putem ukrali bicikl pa je morao nastaviti pješice.

“25 godina sam radio kao vrtlar i obožavao sam to. Život mi je postao nepodnošljiv tek nakon što sam se oženio. Što sam više radio, supruga je bila sve ljuća. Nije voljela da dugo izbivam iz kuće i na kraju me tražila da skratim radno vrijeme”, ispričao je vrtlar koji ističe da je dugo pokušao ostati u braku, ali stvari su izmakle kontroli i odlučio je otići.

Dok je boravio u šumi, mogao se baviti poslom koji voli, a to je nastavio i sad kad se preselio u prihvatilište za beskućnike za koje je čuo od kolege ‘izbjeglice’ s kojim je živio u šumi.

“Zaključio sam da bi mi to bolje odgovaralo. Jako sam zahvalan na drugoj prilici za život. Ovdje mi je lijepo. Imam lijepu sobu, mogu raditi i imati društveni život. Napokon sam opet na dobrom putu”, zaključio je Applegate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije