Prilog na TV-u odveo ga do dobitka od 24,1 milion dolara

Radiosarajevo.ba
Prilog na TV-u odveo ga do dobitka od 24,1 milion dolara
68-godišnji čovjek iz New Jerseya izjavio je lokalnoj TV stanici da je otkrio da je osvojio 24,1 milion dolara nagrade Lutrije New York.

Jimmie Smith iz mjesta East Orange u američkoj saveznoj državi New Jersey rekao je da je gledao vijesi na večer i da je bio prilog o tome da još uvijek nije podignuta nagrada od 24,1 milion dolara na lutriji, koju je neko osvojio 25. maja 2016. godine.

To me je natjeralo da pregledam listiće koji su bili u džepu moje košulje okačene u ormaru. Vidio sam veliki broj listića koje sam odigrao, uključujući i dobitni. Stajao sam tako minutu razmišljajući: ‘Vidim li ja ono što mislim da jeste?’ Otvorio sam prozor i promolio glavu da udahnem svježeg zraka. Bio sam u velikoj sumnji. Morao sam sebe uvjeriti da je ovo stvarno”, rekao je Smith, prenose američki mediji.

Smithov tiket, kojeg je kupio u prodavnici Renu u mjestu Tribeca, imao je tačne brojeve: 5-12-13-22-25-35.

Smith je otac dvoje djece i ima 12 unučadi. Rekao je da igra lutriju od 1960-tih, ali da nikada nije žurio da provjeri svoje tikete.

”Uvijek sam sebi govorio da ću tikete provjeriti kada budem imao vremena”, rekao je.

Smith planira da održi “sve-porodičnu” diskusiju da razmotre šta će učiniti sa novim bogatstvom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije