Zbog iznosa novca u koverti na vjenčanju u bh. susjedstvu nastao haos: 'Kako je nije sramota?'

8
Radiosarajevo.ba
Zbog iznosa novca u koverti na vjenčanju u bh. susjedstvu nastao haos: 'Kako je nije sramota?'
Foto: Pexels / Velika rasprava zbog koverte na vjenčanju

Često se na društvenim mrežama postavljaju pitanja što bi trebalo mladencima kupiti za vjenčanje.

Već decenijama se uglavnom za poklon daruju koverte s novcima, a koliko novaca treba staviti pitanje je koje muči mnoge koji se uskoro pripremaju za odlazak na vjenčanje.

Uglavnom se računa da poklon treba pokriti barem "stolicu" koju mladenci moraju platiti u restoranu, pa uzvanici često pokušavaju saznati najnovije cijene restorana u kojemu će biti proslava kako se ne bi osramotili. Ipak, ima i onih koji smatraju da za dar treba dati onoliko novaca koliko je neko od slavljenika u prošlosti dao sadašnjim uzvanicima.

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Tako je jedna žena s juga Srbije na svadbu svoje bliže rodbine donijela - 17 eura (34 KM)!

"Djeca svekrvine sestre su prošle sedmice imala svadbu i prvi rođendan za dijete. Sve su organizirali u restoranu koji ovdje nije tako skup. Ima dosta skupljih. Ne vjerujem da su 'stolicu' plaćali više od 18 eura (36 KM), a za jelo je bilo svega. Tamo smo imali svadbu mog sina prije 15 godina i to je za mene bilo 10 eura (20 KM), ali sada je poraslo na 18 eura. U kovertu su tada stavili 17 eura. Došla je šogorica s djetetom i nismo se ljutili. Toliko su imali i toliko su uložili, a sad sam odlučila vratiti isto toliko", kaže žena i dodaje:

Vozila je 8 sati zbog vjenčanja kolegice: "Kad sam došla, nisu me pustili u salu"

Vozila je 8 sati zbog vjenčanja kolegice: "Kad sam došla, nisu me pustili u salu"

"Stavila sam 17 eura u kovertu. Išla sam sama. Mislim da im je dosta, samo vraćam ono što smo dobili od njih. Plus donijela sam im tortu. Sama sam se ponudila. Kolač ispadne isto toliko i mislim da je to sasvim u redu".

No, nakon njenih izjava nastao je haos u susjedstvu.

"Kako je nije sramota da se pohvali da je rodbini u kovertu stavila samo 17 eura. Naglašava i da nosi i tortu. Digla se buka oko toga, ne daj Bože da to mladenci čuju. Koliko će dati drugima ako se ovako ponaša prema bližnjima", rekli su susjedi, piše Slobodna Dalmacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije