! / Zbog bezazlene fotografije, blogerki naredili da odmah napusti plaćeno putovanje

03. 06. 2019. u 12:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Pojam influenser više nije nikome stran, a iz dana u dan sve je više ljudi kojima je upravo ovo profesija... I premda na prvi pogled ovo djeluje kao jednostavno zanimanje i brzo zarađen novac, istina je ipak tamo negdje, a da je to tako dokazuje i slučaj Francuskinje Louise Aubery.

Naime, ova 21-godišnjakinja nedavno se našla u centru svojevrsnog skandala, kada je na sred putovanja na koje ju je poslala kompanija sa kojom sarađuje, iznenada vraćena kući, piše Daily Mail.

No, krenimo od početka.

Luiz je Instagram slavu stekla zahvljujući širenju pozitivne slike o tijelu i trudu da drugima pokaže kako treba da vole sebe bez obzira na svoje mane, a na društvenim mrežama pratilo ju je više od 250.000 ljudi.

 Louise Aubery - undefined

Louise Aubery

Očekivano - slatka plavuša imala je pune ruke posla i ostvarenu saradnju sa brojnim kompanijama koje su joj besplatno slale odjeću, kozmetičke pakete i plaćale putovanja, pa se tako nedavno našla na besplatnom wellness odmoru na francuskoj obali u društvu drugih influensera.

Ona je u toku ovog putovanja riješila da objavi fotografiju koju je napravila još ranije, a na kojoj ona i njena punačka prijateljica poziraju u izazovnim crnim bodijima i drže natpis "Sva tijela su dobra tijela". Jasno je, poruka je trebalo da bude inspirativna i da pokaže da je ratzličitost poželjna, ali izgleda da nisu svi mislili tako.

Nedugo nakon što je objavila ovu sliku, dobila je nalog da napusti promotivno putovanje, uz obrazloženje da tu više nije poželjna. Ona vjeruje da je razlog tome upravo pomenuta fotografija.

 

 Louise Aubery - undefined

Sporna fotografija od Louise Aubrey    Foto: Instagram

Ovu mladu damu odluka organizatora putovanja šokirala je, a ona je priložila i e-mail koji je dobila od njih.

"Zbog vaših posljednjih objava na Instagramu, moramo Vam nažalost kazati da naš klijent više ne želi da budete dio ovog putovanja", pisalo je u e-mailu.

"Moja objava trebala je pomoći ženama da se osjećaju dobro u svojoj koži; to je ono za što se borim na društvenim mrežama. Shvatila sam da, na njihovu žalost, plus size ne može da se izjednači sa wellnessom”, izjavila je ova blogerka za "Insider".

 Louise Aubery - undefined

 Louise Aubery

Aubrey je dodala i kako ju je čitava situacija veoma razbjesnila, pa je svoj gnjev podijelila i sa drugim influenserima na putovanju. Navodno su svi oni riješili da bojkotuju ovaj događaj.

Louise je zaključila i da ne misli da se poslije ovog povuče i zašuti, već da još glasnije i češće slavi stvarno ljudsko tijelo.

"Žensko tijelo nije stvoreno da biste ga vi kritikovali. Žensko tijelo nije stvoreno da bi zadovoljavalo vaše želje. Jedina osoba koju žensko tijelo mora zadovoljiti je njegova vlasnica", napisala je između ostalog ona na svom Instagramu.

NEMA KOMENTARA