Zavodnik bez premca: Indonežanin odlučio oženiti dvije supruge u isto vrijeme

Radiosarajevo.ba
Zavodnik bez premca: Indonežanin odlučio oženiti dvije supruge u isto vrijeme
Poligamija u Indoneziji je legalna i muškarci u ovoj zemlji mogu odjednom imati četiri supruge, sve dok ih mogu izdržavati. Ipak, rijetki su slučajevi kada mladoženja odluči da se tokom jedne ceremonije oženi s dvije žene.

Upravo ovakvo vjenčanje će se uskoro desiti u Indoneziji, a pozivnica je postala hit na indonežanskim društvenim mrežama, prenosi indonežanski portal Detik.

Riječ je o krajnje nestrpljivom poligamnom mladoženji koji želi da se suprotstavi već uvriježenom sistemu i oženi se sa dvije žene odjednom. Mnogi komentiraju da pozivnica za ovo duplo vjenčanje izgleda krajnje bizarno jer se na njoj nalazi slika mladoženje s obje mlade, što je čak i za Indoneziju previše.

I dok je uobičajeno da se tradicionalni Indonežanin oženi sa više žena, to uvijek radi odvojeno, jer tako ispoštuje svaku ženu pojedinačno. Ova novonastala situacija sa duplim vjenčanjem je naišla na osudu indonežanske javnosti, jer mnogi smatraju da je to degradirajuće za obje žene. Zanimljivo je da su i tvrdokorni poligamisti protiv ovakve prakse jer postoji vjerovanje da muškarac mora da živi sa jednom ženom prije nego što nađe i oženi drugu. Ima i onih kojima je sve to toliko nevjerovatno da misle da je riječ o šali, ali nije.

I dok je ovo rijetkost u Indoneziji, seoske starješine tvrde da ovo nije prvi put da se neko od njih oženi istovremeno s dvjema ženama. Starješina sela Praseng kaže da je ovakvih slučajeva bilo i ranije:

"Mislim da je ovo treći sličan slučaj. Dakle, s obzirom na to da su odvojene svadbe zaista skupe, Cindra se odlučio da sastavi ta dva vjenčanja i sve riješi odjednom", kaže Praseng.

On dodaje da su sve porodice pristale na to, tako da nema nikakvih problema.

Inače, u Indoneziji odnedavno postoji i aplikacija za traženje druge, treće ili četvrte supruge. Riječ je o aplikaciji AyoPoligami, gdje sada potencijalne mladoženje mogu pronaći dodatne supruge. "Učinimo poligamiju" bio bi doslovan prevod imena ove aplikacije. Njen tvorac opisao ju je kao platformu koja spaja muške korisnike sa ženama koje su spremne biti dio velike porodice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije