Zašto svi stavljaju lovorov list u ovaj mali kućanski aparat? Nikada vam ne bi palo na pamet...

0
Radiosarajevo.ba
Zašto svi stavljaju lovorov list u ovaj mali kućanski aparat? Nikada vam ne bi palo na pamet...
FOTO: Pixabay / Lovorov list

Stoljećima je lovorov list cijenjen zbog svojih višestrukih koristi i prednosti u medicini i kuhanju. Vjerojatno ste povremeno koristili lovorov list kako biste poboljšali okuse i obogatili svoja jela tijekom kuhanja. Ili ste možda iskoristili lišće za pripremu sirupa.

Ovih dana lovor se spominje zbog nečeg sasvim drugog: upotrebe lovora stavljanjem u aparat koji svi imamo kod kuće. Ovo otkriće rješava jedan od najčešćih problema s kojima se većina nas suočava u svojim domovima: loše mirise.

Iako kuća može biti besprijekorna, sa sjajnim podovima i površinama, besprijekornim ogledalima i svime savršeno urednim, postoji jedan aspekt koji je ponekad teško kontrolisati - loši mirisi.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

S porastom temperature, mirisi se pojačavaju, bilo da se radi o aromi hrane u frižideru ili neugodnom mirisu ostataka smeća. Osim toga, teško je upravljati mirisima koji dolaze iz zahoda. Miris je važan element u domu, jer može uticati na naše raspoloženje i imati negativne učinke na zdravlje.

Ali nema razloga za brigu, jer vam dajemo jednostavno, brzo, ekonomično i učinkovito rješenje za uklanjanje loših mirisa kod kuće u treptaju oka. Da biste to postigli, trebat će vam samo nekoliko lovorovih listova i jedan od bitnih malih kućanskih aparata u domu - usisivač.

Primjena ovog trika je vrlo jednostavna: izrežite 5-6 lovorovih listova na male komadiće i stavite ih u vrećicu usisivača. Na taj način, kada koristite usisavač za čišćenje vašeg doma, oslobodit će ugodnu i obavijajuću aromu lovora. 

Napomenimo da se lovor mora staviti u potpuno čistu vrećicu, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije