Ledeno carstvo: Plutajući hotel u blizini Arktičkog kruga nudi magičan odmor

Radiosarajevo.ba
Ledeno carstvo: Plutajući hotel u blizini Arktičkog kruga nudi magičan odmor
Arctic Bath hotel u Švedskoj osebujni je koncept hotela na vodi koji potpisuju arhitekti Bertil Harström i Johan Kauppi.

Riječ je o hotelu na rijeci Lule u Haradsu u švedskom dijelu Laponije, koji će biti udaljen samo 80 kilometara od Arktičkog kruga, prenosi New Atlas.

U središtu hotela nalazit će se bazen s hladnom vodom u kojem će se posjetitelji moći osvježiti, a oko njega bit će raspoređeno šest hotelskih soba, četiri vrste sauna i spa-prostorija, trgovina, bar i restoran. Dizajn hotela nadahnut je drvom koje se decenijama prenosilo ovom rijekom, pa ne čudi što je vanjski prostor hotelskog prostora ukrašen balvanima niti što je izgrađen od lokalnog drveta.

Zbog lokalne klime Arctic Bath će plutati slobodno na površini tokom ljetnih mjeseci te biti smrznut u mjestu tokom zime. U hladnijem dijelu godine iz soba će se moći opažati i polarna svjetlost, a noćenje s doručkom koštat će oko 500 eura.

Hotel bi se trebao otvoriti do kraja 2018. godine. Kako će on izgledati, pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije