Kralj plaže: Marcio 22 godina živi u dvorcu od pijeska koji je sam izgradio

Radiosarajevo.ba
Kralj plaže: Marcio 22 godina živi u dvorcu od pijeska koji je sam izgradio
Brazilac Marcio Mizael Matolias (44), prozvan i "kraljem plaže", obilježio je 22 godine života u pješčanom dvorcu kojeg je izgradio na obali Rio de Janeira.

Njegov neobičan dom, pomoću kojeg uspješno izbjegava uobičajene troškove stanovanja, proslavio ga je diljem zemlje, prenosi Mirror.

Osim što uživa u životu na plaži, čita knjige, igra golf i ribari kako bi preživio. Rado pozira ispred svojeg dvorca kojeg svakodnevno mora krpati jer se pijesak zbog velikih vrućina brzo suši i urušava. Za razliku od drugih monarha, ovaj 'kralj' popravke na svojem domu obavlja sam, polijevajući "zidove" dvorca kantama vode. No česta "renoviranje" ga nimalo ne brine i ponosno ističe kako ne želi mijenjati način života.

"Odrastao sam u zaljevu Guanabara i oduvijek živio na plaži. Ljudi "masno" plaćaju da bi živjeli blizu oceana, a ja nemam nikakvih računa i ovako mi je sasvim dobro", kaže Marcio.

Njegov dvorac nalazi se na plaži u čijoj okolici nekretnine dosežu basnoslovne iznose, no u njemu je i prostorija od tri kvadratna metra dupkom ispunjena knjigama. Jedino što mu, kaže, smeta jest što pijesak zadržava toplinu uzavrelog sunca pa je noću u dvorcu teško spavati.

"Ponekad ne mogu zaspati od vrućine pa odem kod prijatelja, a nekad jednostavno prenoćim pod zvijezdama", kaže ovaj samac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije