Zagrepčanin pao na pitanju za 32.000 KM: Da li vi znate odgovor na ovo pitanje?

0
Radiosarajevo.ba
Zagrepčanin pao na pitanju za 32.000 KM: Da li vi znate odgovor na ovo pitanje?
Foto: HRT / Pitanje iz kviza

Ovosedmično izdanje kviza "Tko želi biti milijunaš?" otvorila je profesorica engleskog jezika i povijesti iz Zagreba Helena Buranji (41).

Helena je zapela na osmom pitanju iz područja geografije. Priznala da je da je geografija njezina vrlo slaba tačka i da nema pretjerano iskustvo ljetovanja, a radilo se o pitanju koja su dva otoka povezana pokretnim mostom: Cres i Lošinj, Pag i Vir, Pašman i Ugljan ili Brač i Šolta.

Prvobitno se odlučila za džoker "zovi" jer je konstatirala da joj opcija "pola-pola" ne bi pomogla. Ipak je na kraju prihvatila prijedlog voditelja i upitala znalca Brunu. On nije bio u potpunosti siguran i ponudio je odgovor Pašman i Ugljan, ali također je i savjetovao natjecateljici da njegov odgovor možda potvrdi još nekim džokerom, piše Večernji.hr.

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Potom je prepolovila ponuđene odgovore i pokazalo se da je znalac bio na pogrešnom tragu. Ostali su odgovori Cres i Lošinj te Pag i Vir. Zatražila je i posljednji džoker "zovi" koji je s dosta velikom sigurnošću rekao da se radi o Pagu i Viru, što je ona i prihvatila. Ni tri džokera nisu pomogla na ovom pitanju jer je točan odgovor bio Cres i Lošinj. Tako je Helena Buranji natjecanje napustila s osvojenih 1000 kuna (oko 260 KM).

Nakon nje svoje znanje, ali i sreću okušao je i Robert Međurečan iz Zagreba. Nakon što je prešao drugi prag uslijedilo je i jedno glazbeno pitanje na koje Robert nije znao odgovor, ali je pukom srećom pogodio. Riječ je bilo o pitanju za 64 hiljade kuna (oko 16.690 KM), a glasilo je "Koju je ploču Josipa Lisac objavila 1973?" Ponuđeni odgovori bili su : A: Na, na; B: Na, na, na; C: Na, na, na, na ili D: Na, na, na, na, na.

Ostavši bez džokera na 12. pitanju za 125.000 kuna (oko 32.000 KM) bio je upitan šta je u Akademiji bila Margaret Herrick koja je figuri Oscara dala ime: glasnogovornica, knjižničarka, garderobijerka ili daktilografkinja. Imao je dvojbu između garderobijerke i daktilografkinje. Odlučio se igrati i ponudio netačan odgovor daktilografkinja.

Pitanje iz kviza - undefined

Foto:HRT: Pitanje iz kviza

Naime, Margaret Herrick b (oko 8.350 KM), a svoju borbu za milion kuna u idućoj emisiji započinje Jan Furlan koji je bio treći najbrži prst u ovoj emisiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije