Milijunaš: Izgubio 17.000 KM jer nije znao odgovor na pitanje o pjesmi Parnog valjka

2
Radiosarajevo.ba
Milijunaš: Izgubio 17.000 KM jer nije znao odgovor na pitanje o pjesmi Parnog valjka
Foto: HRT / Znate li odgovor?

U jučerašnjoj epizodi kviza Tko želi biti milijunaš otvoreno je pitanje za 64 hiljade kuna (skoro 17 hiljada KM), no najveći iznos koji su natjecatelji osvojili bile su 32 hiljade kuna (nešto iznad 8.000 KM).

Taj je iznos osvojio i Edi Perović, nastavljač iz prethodne emisije. Presudno za njega bilo je pitanje o francuskoj palači Versailles, a trebalo je odgovoriti koliko strana pravokutne Dvorane ogledala krase zrcala.

Jedan od znalaca naglasio je kako pretpostavlja da bi odgovor mogao biti jednu stranu, no Perović je za konačan odgovor ipak odabrao dvije strane i napustio show s 32 hiljade kuna, piše Index.hr.

Najbrži je prst zatim imao Tomislav Flegar iz Zagreba. Na pitanje za 32 hiljade kuna trebao je odgovoriti na pitanje po kome je nazvan najveći grad američke savezne države koja je dobila ime po bivšem predsjedniku: po kancelaru, poglavici, generalu ili kraljici.

Znalac mu je pomogao potvrdivši ono što je Flegar i sam znao. Riječ je o gradu Seattleu koji je ime dobio po poglavici.

Presudno i za njega je bilo pitanje za 64 tisuće kuna, a glasilo je: koja je djevojka 30 dana bila u vezi s protagonistom pjesme Parnog valjka?

Nakon iskorištenog jokera "Zovi" i dalje nije znao je li Anja, Ivana, Neda ili Staška pa je otišao s 32 hiljade kuna. Odgovor saznajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije