Kviz / Milijunaš izazvao brojne reakcije zbog jednog pitanja: Ko je upravu

27. 02. 2021. u 18:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

O HRT-ovoj emisiji popularnog kviza Tko želi biti milijunaš? koja je emitovana 25. februara i dalje se priča, a sve zbog pitanja koje je mnoge naljutilo.

Naime, kviz je otvorila domaćica iz Belog Manastira, Gordana Horvat.

Sve je bilo uredu do pitanja za 32.000 kuna (oko 8.200 KM), kada je takmičarka trebala znati ili pogoditi šta za Atticusa Fincha, lika iz Pulitzerom nagrađena romana američke književnice Harper Lee, koji je doživio i filmsku adaptaciju, znači ubiti pticu rugalicu.

Grijeh, sreću, sramotu ili pak ponos? Od ponuđenih odgovora isključila je sreću i ponos, a dvojila između preostala dva pa se prvo odlučila na poziv džokeru. Džoker je ustvrdio kako bi odgovor mogao biti sramota.

Potom je iskoristila i džoker 'pola-pola' čijim su suženim izborom ostali odgovori grijeh i sramota.

Uslijedio je i upit znalcima među kojima je i ovoga puta izostao Bruno Robert.

Nijedan od znalaca nije podigao ruku, ali svoje je mišljenje dao Josip izjavivši kako je i njegova dvojba bila ista, no da je bliži grijehu, odgovoru koji je najviše vukao natjecateljicu i prije negoli je odlučila upotrijebiti prvoga džokera.

Gordana se naposljetku ispravno odlučila za grijeh te krenula u daljnji kvizaški pohod.

Josip joj je, pak, dao svoje mišljenje, a Gordana je rekla da ju je od početka vuklo da je A tačan odgovor, odnosno grijeh. I bio je.

Mnogi su se nakon toga pobunili na društvenim mrežama tvrdeći da su dva odgovora bila tačna, a neki forumaši ovo su pitanje prozvali "najodvratnijim i najbezobraznijim pitanjem u cijeloj kvizaškoj historiji".

I iz HRT-a su se oglasili po ovom pitanju kazavši kako je "riječ o prevoditeljskoj slobodi koja u konačnosti ne utječe na točnost pitanja". 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA