Milijunaš: Odustao na pitanju za pola miliona, a znao odgovor...

5
Radiosarajevo.ba
 Milijunaš: Odustao na pitanju za pola miliona, a znao odgovor...
Print Screen / Tomislav Horvatić

Takmičar Tomislav Horvatić večeras je u kvizu "Tko želi biti milijunaš?" otvorio pitanje za 500.000 kuna, ali je odustao u odgovaranju na njega, te kući odnio 250.000 kuna.

Na 14. pitanje koje je glasilo "Kako se zvala supruga hrvatskog kneza Branimira?" bili su ponuđeni odgovori:

A: Domaslava, B: Maruša, C: Jelena i D: Ventescela.

Nakon dosta razmišljanja o načinima kako bi eliminirao odgovore, Tomislav je odustao od odgovaranja na pitanje te uzeo prethodno osvojeni iznos, pozamašnu svotu od četvrt miliona kuna, piše Večernji.hr.

Kviz milijunaš - undefined

Kada je obznanio kraj svoje igre, voditelj Tarik Filipović i znalci u publici su mu čestitali na gostovanju u kvizu u kojem je pokazao veliko znanje, a potom ga je Filipović naveo da kaže odgovor za koji misli da je tačan.

Horvatić je kazao kako bi se odlučio za odgovor pod b) (Marušu), što bi u konačnici bio i tačan odgovor, a nakon te spoznaje je napustio studio te igru prepustio daljnjim natjecateljima.

Podsjetimo, pitanje za 500 hiljada kuna u decembru je otvorio i poznati dubrovački kvizaš Kristo Kristić, ali na njega nije odgovorio te se odlučio na isti potez kao i Tomislav.

Njegovo pitanje je glasilo: "Kojoj je životinji najviše sličio izumrli antrakoterij, "zvijer od ugljena?"

Ponuđeni su bili odgovori konju, psu, svinji ili mački, a tačan odgovor bio je pod c) svinji.

Nakon što je odustao od odgovaranja na pitanja te odlučio uzeti prethodno osvojeni iznos, a Tarik ga je upitao koji bi odgovor dao da je nastavio s igrom, na što je Kristo odgovorio s varijantom pod b) psu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije