Milijunaš: Profesorica hemije odustala na pitanju iz hemije

0
Radiosarajevo.ba
Milijunaš: Profesorica hemije odustala na pitanju iz hemije
Foto: Prtscr / HRT / Nije znala odgovoriti na pitanje iz hemije

Dvoje natjecatelja učestvovalo je u ovosedmičnom izdanju popularnog game-showa "Tko želi biti milijunaš?".

Ivana Peroš Žokalj, profesorica biologije i hemije, na šestom pitanju za 2.000 kuna (nešto više od 500 KM), zatrebala je pomoć znalaca.

Upitala ih je je li Fidel Ramos, Ahmed Sékou Touré, Fidel Castro ili Ahmed Sukarno 26. septmebra 1960. održao 269-minutni govor u Općoj skupštini UN-a.

Poslušavši Brunu Roberta koji je rekao da je spomenuti govor održao Fidel Castro, bez pomoći je zatim stigla do pitanja za 16.000 kuna. (nešto više od 4.000 KM)

Koji je hemijski element nazvan po gradu koji je dobio ime po filozofu, glasilo je pitanje na kojemu je iskoristila i joker "pola-pola", piše HRT.

Njegovom su upotrebom u suženom izboru ostali gadolinij i berkelij, a ispali livermorij i oganeson. Iako je nekoliko puta spomenula univerzitet u gradu Berkeleyju, odlučila je odustati.

Nije znala odgovoriti na pitanje iz hemije - undefined

Foto: Prtscr / HRT: Nije znala odgovoriti na pitanje iz hemije

Berkeley, grad u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, na kraju je bio tačan odgovor, a ime je dobio po filozofu Georgeu Berkeleyju poznatu po promoviranju subjektivnog idealizma.

Ivana je kviz napustila s osvojenih 16.000 kuna (nešto više od 4.000 KM)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije