Zagreb: Bakica na pijaci prodaje kako bi zaradila za izdavanje svoje knjige

2
Radiosarajevo.ba
Zagreb: Bakica na pijaci prodaje kako bi zaradila za izdavanje svoje knjige
Foto: TikTok / Zagreb: Bakica na pijaci prodaje kako bi zaradila za izdavanje svoje knjige

Na zagrebačkoj pijaci Dolac nedavno se otvorio Zagorkin sajam knjiga, stripova i nosača zvuka, koji se održava svakog radnog četvrtka u ovim predljetnim i ljetnim mjesecima od 18 do 21 sat.

Na sajmu se jučer pojavila i 85-godišnja Magdalena Kolar Đudajek te zauzela jedan od dostupnih štandova. Na štand je stavila nekoliko svojih knjiga i sitnica želeći zaraditi za tiskanje vlastite zbirke poezije. Izdavača je našla, ali joj treba 5000 kuna (Oko 1.300 KM) da podmiri nužne troškove, piše portal Lupiga.

Gospođa Magdalena izazvala je pozitivne reakcije na društvenim mrežama. Tiktoker pod korisničkim imenom @mata_dalmata pojurio je na Dolac čim je čuo za gospođu. O tome je snimio i kratki video kako bi pozvao ljude da dođu na Magdalenin štand.

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

"Do sad je skupila 1000 kuna (oko 250 KM). Idući sajam je 23. juna, ko god ode prvi neka javi ovdje u komentar koliko je skupila pa ćemo se organizirati", napisao je tiktoker u komentaru videa.

Magdalena Kolar Đudajek rođena je 1937. godine u Hrvatskom zagorju, u mjestu Špičkovina. Izučena je krojačica koja cijeli život gaji veliku ljubav prema poeziji. Do sada je objavila osam zbirki poezije, najviše na kajkavskom narječju. Ove će godine vjerojatno izdati i devetu zbirku.

Dvije knjige ilustrirali su joj Ivan Lacković Croata i Ivan Rabuzin, dok joj je prvu zbirku ilustrirao njen pokojni suprug Ivan Đudajek. Jednu zbirku Magdalena je ilustrirala sama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije