Zaboravite predigru: Za vrhunski užitak su dovoljne dvije riječi!

Radiosarajevo.ba
Zaboravite predigru: Za vrhunski užitak su dovoljne dvije riječi!
/ sleepcouncil.org.uk
Seks je za vas nevažan, ako ne doživite vrhunac?

Seks je za vas nevažan, ako ne doživite vrhunac? Onda je ovo pravi način da uvijek uživate i onda budete raspoloženi za bilo šta.

Da li mislite da je predigra najbitnija za dobar seks i vrhunsko uživanje? Može da bude, ali i ne mora da znači. Rezultati istraživanja su pokazali da upravo razgovor o ljubavi u krevetu pobija teoriju da će samo predigra i seksi donje rublje obezbediti dobar seks, piše Daily Mail.

“Volim te“ u krevetu izgovori 75 posto zadovoljnih muškaraca, a isto izusti i 74 posto žena.

Stručnjaci, koji su radili ovu studiju, koja se bazira na online anketi, razmotrilii su odgovore 39.000 osoba koje žive u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, a sa svojim partnerom su najmanje tri godine. Prosječna starost ispitanika je bila 40 godina za žene i 46 za muškarce.

Rezultati su pokazali da su parovi zadovoljniji ako više komuniciraju tokom seksa. Ono što seksualni odnos čini boljim su i pohvale na račun partnera, kao ona da je dobar u krevetu, ali i izražavanje vaših želja. Razgovor ili razmjenjivanje seksualnih poruka tokom dana, također, će da obezbjedi dobru zabavu u krevetu.

Međutim, najvažniji faktor su već pomenute dvije male riječi – volim te. Što se tiče odgovora na temu redovnosti seksualnih odnosa, prema ispitanicima, poslije nekoliko godina seks više nije prioritet u partnerskom odnosu.

Od onih koji su učestvovali u istraživanju, njih 83 posto je izjavilo da su sa seksom bili zadovoljni prvih šest mjeseci veze, no nakon toga zadovoljno je samo 43 posto žena i 55 posto muškaraca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije