Volite li putovati? Ovo su najbolje europske destinacije za posjetiti tokom jeseni

0
Radiosarajevo.ba
Volite li putovati? Ovo su najbolje europske destinacije za posjetiti tokom jeseni
Foto: Pixabay.com / Hallstatt

Jesen je jdan od najpovoljnijih perioda za putovanje Europom. Odredišta su obično mirnija nego ljeti, što znači manje gužve i često niže cijene.

Osim gradova i urbanih područja, ruralna mjesta poput nacionalnih parkova savršena su za posjetu u ovo doba godine kada se priroda pretvara u prekrasnu paletu boja.

Za ljubitelje fotografije, jesen nudi idealne uvjete za snimanje, s nevjerovatnim bojama koje se odlično slažu s kraćim danima, olakšavajući hvatanje savršenog svjetla tokom izlaska ili zalaska sunca, navodi Travel and Destinations.

Tragedija u BiH: Poginule četiri mlade osobe

Tragedija u BiH: Poginule četiri mlade osobe

U nastavku pročitajte koje su to evropske lokacije koje su dobra opcija za jesnje putovanje.

Prag, Češka

Prag je idealan grad za posjetu tokom jeseni. Njegovi prekrasni parkovi nude sjajne vidikovce s kojih se pružaju fenomenalni pogledi na grad, savršeni za fotografiranje. S obzirom na to da je Prag popularna destinacija, ljetni mjeseci i praznični period često su vrlo prometni, pa je jesen mnogo mirnije vrijeme za posjetu.

Beč, Austrija

Beč je jedan od najljepših europskih gradova i često se proglašava jednim od najboljih gradova za život. Osim toga, također je odlično mjesto za posjetiti, a kada ga posjetite, pronaći ćete mnoštvo jesenskih blaga. Kao što je park Schönbrunn sa svojim prekrasnim tunelima drveća, Kahlenberg s vinogradima koji gledaju na grad, kao i mnogi drugi prekrasni vanjski prostori.

Pariz, Francuska

Pariz, grad ljubavi i svjetla, idealno je odredište za posjet tokom jeseni. Dok lišće mijenja boju, grad dobiva romantičnu atmosferu, a ulice se ukrašavaju jesenskim dekoracijama. Istražite poznate znamenitosti poput Eiffelovog tornja i Louvrea, prošetajte uz rijeku Seine i uživajte u ukusnoj francuskoj kuhinji. Ne propustite posjetiti prekrasne parkove i vrtove poput Jardin du Luxembourg i Parc des Buttes-Chaumont, koji su posebno očaravajući u ovom godišnjem dobu.

Budimpešta, Mađarska

Budimpešta, glavni grad Mađarske, skriveni je dragulj Europe i savršena jesenska destinacija. Grad je poznat po zapanjujućoj arhitekturi, termalnim kupkama i živahnom noćnom životu. Posjetite neke od poznatih termalnih kupki, kao što su kupke Széchenyi, i divite se zadivljujućem pogledu s ribarskog bastiona. Ne propustite priliku istražiti Budimski dvorac i uživati ​​u tradicionalnoj mađarskoj kuhinji. Šarmantne ulice i jesenske boje Budimpešte stvaraju toplu i privlačnu atmosferu za posjetitelje.

Budimpešta
AA: Budimpešta

Bled, Slovenija

Bledsko jezero u Sloveniji jedno je od najljepših mjesta u Europi. Ovo šarmantno mjesto nalazi se nedaleko od Ljubljane i idealno je za jednodnevni izlet ili dužu posjetu. Tokom jesenskih mjeseci svakako pješačite po okolnim planinama radi epskih pogleda, a opustite se i uz obalu i upijajte krajolik.

Hallstatt, Austrija

Hallstatt je jedno od najpoznatijih i najpopularnijih mjesta za posjetiti u Austriji. To je odredište koje se može posjetiti u bilo koje doba godine, nudi snijeg zimi, fantastično zelenilo u proljeće i ljeto ili mnoštva boja tokom jeseni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije