Volite li putovati solo? Donosimo 10 najboljih destinacija za samostalnu posjetu

2
Radiosarajevo.ba
Volite li putovati solo? Donosimo 10 najboljih destinacija za samostalnu posjetu
Foto: Unsplash / Putovanje

Jeste li ikad razmišljali o solo putovanju? Putovanje u kojem se oslanjate sami na sebe može biti nevjerovatno oslobađajuće, pomoći vam na putu pronalaska sebe i biti vrlo zadovoljavajuće no sa sobom donosi rizike koji se ipak smanjuju sa putovanjem u paru ili u grupi.

Zato se svima koje privlači ovaj tip putovanja predlaže dobro istraživanje lokacija, zakona i aktualnih novosti iz lokacija koje ih zanimaju, kao i praćenje top lista na kojima se nalaze destinacije koje bi solo turisti svakako trebali posjetiti. Upravo je izašao novi popis lokacija, a evo tko se našao na prvom mjestu kao najbolji grad za solo putovanja.

Najbolji grad za solo putovanja u 2024. godini je Berlin.

Pronađena djevojčica (14) iz Konjica: Jedan muškarac uhapšen

Pronađena djevojčica (14) iz Konjica: Jedan muškarac uhapšen

Slavni Berlin, poznat po svojem slobodnom duhu, bogatoj ponudi kulturnog sadržaja, noćnog života, nevjerovatne mode i inspiracije koja potječe sa svih strana, nalazi se na prvom mjestu ove liste kao najbolji grad za solo putovanja u 2024. godini.

Ovo istraživanje provela je firma Kayak koja je zaključila da je Berlin fantastičan kako za vikend putovanja tako i za duži ostanak.

Ova platforma za bukiranje smještaja u obzir je uzela recenzije svojih korisnika, cijene hotela, ponudu zabave, kulture i raznovrsnog sadržaja, hranu i sigurnost te zaključila kako bi se mnogi solo putnici mogli dobro osjećati baš u Berlinu, piše Ljepota&Zdravlje.

Berlin je najbolji solo grad za putovanja u 2024. godini, a nakon njega slijede Vancouver i Montreal te druge destinacije u kojima se nalazi optimala mješavina svega gore navedenog.

Ovo je kompletni popis najboljih putovanja za solo putnike u 2024. godini!

  1. Berlin
  2. Vancouver
  3. Montréal
  4. Paris
  5. Milan
  6. Dublin
  7. Toronto
  8. Dubai
  9. Mexico City
  10. London

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije