Tajni sastojak / Vlasnik restorana u Kini koristio opijum da navuče mušterije

02. 01. 2020. u 13:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Vlasnik jednog restorana u Kini našao je „inovativan“ način da zadrži mušterije kako se ne bi mučio s boljim receptima ili uslugom.

On se tako dosetio da stavio opijum u hranu, a sve je otkriveno slučajno kada je jedan od gostiju kasnije u policiji testiran na morfijum, aktivni sastojak ovog narkotika, pišu Novosti.rs.

Čovjek je bio potpuno šokiran nalazima i sve vrijeme je tvrdio da nije svojevoljno uzimao drogu, već da je jedina stvar koju je konzumirao, a za koju ne može da garantuje porijeklo, bila činija nudli u restoranu.

Policija je iznenada posjetila ugostiteljski objekat u provinciji Guangši i otkrila kesicu praha sa aromom puževa koja je bila pozitivna na morfijum.

Kasnije je otkriveno još 76 grama praha od sjemenki maka, a vlasnik, identifikovan samo kao Jang, je uhapšen. On je priznao da je koristio prah kao tajni sastojak da navuče mušterije. Rekao je da je sam posadio mak prije nekoliko godina.

Interesantno je da ovo nije prvi ovakav slučaj skorije zabilježen u Kini. Prvi put je na djelu uhvaćen vlasnik restorana prije šest godina, a u međuvremenu pokrenuto je više 30 istraga zbog sipanja opijuma u hranu.

NEMA KOMENTARA