Važni savjeti: Kako postupiti ako se desi zemljotres!

Radiosarajevo.ba
Važni savjeti: Kako postupiti ako se desi zemljotres!
Foto: Facebook / Save the Children kroz ilustracije savjetuje

Niz zemljotresa koji su nas jutros pogodili, prvo u Albaniji oko 4 ujutro na području grada Drača na jadranskoj obali jačine 6,4 stepeni Richterove skale, zatim nedavno i kod nas u Bosni i Hercegovini u 10:19 sati, jačine 5,4 stepeni Richterove skale.

Epicentar je bio 77 km južno od Sarajeva. Zemljotres je zabilježen 11 kilometara od Nevesinja na potezu prema Stocu. Potres se osjetio i u Tuzli i Banjoj Luci.

Save the Children na svom Facebook profilu objavio je ilustracije kojima savjetuju na koji način se trebate zaštiti od zemljotresa.

"Nikad ne znamo kada ćemo se naći u centru neke prirodne katastrofe, sinoćnji i jutrošnji zemljotresi to najbolje pokazuju. Najvažnije je ne podleći panici i znati koji su osnovni koraci da se zaštitimo dok opasnost ne prođe. Nekoliko savjeta možete naći na našem posteru koji govori o tome kako postupiti ako se desi zemljotres", napisali su.

Ovo je nešto što zaista otvara oči i jednog dana može spasiti vaš život ili život nekog drugoga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije