Varao žene na mrežama, sada je konsultant firme koja identifikuje prevarante

0
Radiosarajevo.ba
Varao žene na mrežama, sada je konsultant firme koja identifikuje prevarante
Foto: Sky News / Chris Maxwell

Nigerijac Chris Maxwell prevario je desetine žena na društvenim mrežama kako bi finansirale njegov raskošan način života, a sada radi kao konsultant za kompaniju koja pomaže u identifikaciji prevaranta na mrežama proverom identiteta.

Maxwell je, krijući se na društvenim mrežama iza fotografije zgodnog američkog vojnika ukradenog s pravog Instagram naloga, navodio žene da se zaljube u njega, prenosi Sky News.

Ovaj 25-godišnji Nigerijac navodi da je tokom pet godina prevario oko 30 žrtava za više od 70.000 dolara (126.948 KM) uživajući u raskošnom životu, noćnim izlascima i dizajniranoj odjeći.

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

"Kada sam ovo radio, razmišljao sam o ljudima, osjećao sam se krivim", rekao je on za Sky News, dodajući da je, kako je vrijeme prolazilo i kako je počeo da dobija veliki novac, prestao da se osjeća loše.

Maxwell je naveo da je počeo da vara žene dok je bio student sa 17 godina i da se na društvenim mrežama obraćao strankinjama u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi i Nemačkoj.

"Starao sam se na početku da im se dopadnem. Nastojao sam da počnu da mi vjeruju toliko da mogu da mi kažu bilo šta, da mogu da mi veruju, da mi se povjere. Poslije toga sam ulazio u vezu s njima i tako počinjao prevaru", ispričao je Maxwell.

On je naveo da je uhapšen u Nigeriji, ali da nikada nije optužen za ljubavne prevare i da zna za druge koji su "odležali kaznu".

Ništa od novca koje je dobio prevarom nije vraćeno njegovim žrtvama, ali on kaže da sada "živi dobrim životom", zato što radi kao konsultant za kompaniju "Social Catfish" koja pomaže u identifikaciji prevaranta provjerom identiteta na mrežama putem tehnologije obrnute pretrage, sa kojom ga je povezala jedna Amerikanka, prenosi Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije