Stonoteniser pomoću satelita varao kladionice - Europol ga otkrio

0
Hina
Stonoteniser pomoću satelita varao kladionice - Europol ga otkrio
/ Foto: pa/M.i.S.-Sport

Španjolska policija uz pomoć Europola i Interpola razotkrila je kriminalnu skupinu koja je osmislila novi način prevara na online klađenju na razne sportske rezultate.

Sve je počelo 2020. kada je otkriven niz sumnjivih online klađenja na rezultate međunarodnih stolnoteniskih turnira. Istragom je utvrđeno da je u Španjolskoj osnovana kriminalna mreža koju čine državljani Bugarske i Rumunije.

Utvrđen je i njihov modus operandi: namještali su rezultate raznih sportskih natjecanja izvan Španjolske, pri čemu su se koristili tehnologijom, odnosno satelitima. Sumnja se da su satelite koristili kako bi razna sportska natjecanja snimali uživo, a prioritet im je bio da to naprave prije nego što rezultati stignu do kladionica.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Osim toga, sumnja se da su se koristili i drugim manje sofisticiranim sistemima koji su im omogućavali da detektiraju signale prije nego što stignu do kladionica. Drugim riječima, pripadnici kriminalne organizacije mogli su se sigurno kladiti jer su unaprijed znali rezultat utakmica i drugih sportskih događanja.

Tako su počinili niz prevara, a vođa te kriminalne organizacije, inače bivši bugarski stolnoteniser, tvrdi Europol, korumpirao je i neke nogometaše koji su igrali za rumunjske nogometne klubove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije