U ovom europskom gradu više neće biti sportskih kladionica

2
Radiosarajevo.ba
U ovom europskom gradu više neće biti sportskih kladionica
Foto: Pixabay / Gent, Belgija

U belgijskom gradu Gentu će uskoro biti zatvorena posljednja sportska kladionica. 

Vlasti u ovom gradu su u posljednjih nekoliko godina odlučile odbiti produženje licenci za sportske kladionice, te su postepeno zatvarane ove ustanove širom grada. 

Prije nekoliko godina ih je bilo 10, a sada postoji samo jedna, čija licenca ističe 11. decembra. Ipak, kako ističe gradonačelnik Wim Dries, mogućnosti za igre na sreću će još uvijek postojati. 

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Postoje mašine za sportsko klađenje te mašine za igranje binga u kafićima i na drugim mjestima. Povodom toga ne možemo ništa, ali ne odustajemo od ove borbe", rekao je Dries. 

S druge strane, vlasnik tri ugašene kladionice Seydi Tekin napominje da je morao otpustiti 10 ljudi zbog ovih odluka vlasti. "To su osobe koje nemaju visoke škole, teško će pronaći posao", kaže Tekin. 

Kako dalje kaže, klađenje će sada preći na crno tržište. 

"Svako u Genku ima pametni telefon preko kojeg se može kladiti na internetu. Hoće li gradonačelnik sada oduzimati i telefone?", pita Tekin, pišu VRT News

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije