Uz novac sve je moguće: Ovo je pet zemalja gdje možete dobiti dvojno državljanstvo

0
Radiosarajevo.ba
Uz novac sve je moguće:  Ovo je pet zemalja gdje možete dobiti dvojno državljanstvo
Foto: Shutterstock / Saint Lucija

Obzirom na sve promjene koje su se dogodile u svijetu, tako se promijenila i opcija dvojnog državljanstva, upravo iz tog razoga neke države, uz posebne uslove, vam nude idealan program dvojnog državljanstva.

Travel Daily News objavio je listu pet zemalja u kojima je najlakše doći do dvojnog državljanstva.

Međutim, ukoliko se odlučite na jednu od ovih opcija imajte na umu da konkretan iznos ulaganja i zahtijev za boravak mogu da variraju u zavisnosti od programa, važno je da provjerite kod vlade prije donošenja bilo kakve odluke.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Bh. državljanstva se odreklo 97.000 građana, a oni koji ga žele vratiti imaju probleme. Evo zašto

Bh. državljanstva se odreklo 97.000 građana, a oni koji ga žele vratiti imaju probleme. Evo zašto

1. Sant Kitts i Nevis

Jedna od najpopularnijih opcija za ulaganje je zapravo ova otočna država u Karipskom moru. Poznata je po svojim luksuznim odmaralištima i netaknutim plažama.

Ulaganjem u nekretninu možete na najlakši način doći do dvojnog državljanstva u ovoj državi, a vrijeme obrade je od tri do šest mjeseci.

Sent Kits je jedna od najstabilnijih zemalja u regionu, ima tropsku klimu i prosječnu temperaturu od 27 stepeni Celzijusa, a engleski je zvanični jezik, što ovu državu čini idealnu za ulaganje.

Sant Kitts i Nevis
Foto: Screenshoot: Sant Kitts i Nevis

2. Malta

Malta je mala ostrvska država koja se nalazi u Sredozemnom moru, a veoma je popularna turistička atrakcija. Obzirom da je engleski jedan od zvaničnih jezika, Malte, a Malta Individual Investor Program je jedan od najpopularnijih programa za dobijanje drugog državljanstva.

Međutim to zahtijeva ulaganje od 650.000 eura u imovinu ili državne obveznice. Novac mora biti uložen u Malti, a nekretnina ne smije biti starija od pet godina. Ono što se također zahtijeva jeste da investitor provede najmanje 183 dana na Malti.

Iako program zahtijeva ulaganje, on je jedan od najuglednijih programa u Evropi, te je relativno brz obzirom da je vrijeme obrade 12-14 mjeseci. Uz to, podsjetimo da je Malta članica Evropske unije, što bi vam dodatno omogućilo putovanje bez vize u preko 180 zemalja.

Malta
FOTO: Facebook: Malta

3. Antigua i Barbuda

Program državljanstva ove države jedan je od najpristupačnijih opcija do drugog državljanstva, a državljanstvo ove otočne države vam omogućava putovanje u preko 130 zemalja.

Program od vas zahtijeva jednokratnu donaciju i ulaganje u nekretnine, minimum je 100.000 dolara. Nakon kupovine nekretnine, vrijeme obrade je od tri do četiri mjeseca.

Antigua i Barbuda
Foto: Screenhsot: Antigua i Barbuda

4. Grenada

Program državljanstva Grenade, uz ulaganje od 150.000 dolara moći ćete putovati bez vize u preko 130 zemalja uključujući i Kinu i Rusiju. Pri tome vrijeme obrade je relativno brzo, od četiri do šest mjeseci.

Program zahtijeva jednokratnu donaciju vladinom Nacionalnom fondu za transformaciju, kao i ulaganje u određenu nekretninu.

Grenada
Foto: Screenhsot: Grenada

5. Saint Lucia

Kao i u prethodnim državama, državljanstvo u Saint Luciji možete dobiti putem ulaganja u nekretnine ili doprinos državnom nacionalnom ekonomskom fondu, sa vremenom obrade od četiri do šest mjeseci.

Minimalna investicija je 100.000 dolara, a ova Karipska zamlja vam nudi putovanje bez vize u preko 130 zemalja, uključujući Kinu i Rusiju.

Saint Lucija
Foto: Shutterstock: Saint Lucija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije