Impresivno / Ukrajinska Zlatokosa: Nije se šišala 30 godina, a evo kako njeguje kosu

18. 05. 2021. u 14:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Stvarna Zlatokosa postoji i živi u Ukrajini. Alona Kravchenko može se pohvaliti s prirodnom, plavom kosom dugom dva metara kojoj nije odrezala ni centimetra već 30 godina.

Otkrila je tajnu uzgajanja svojih dugih "zlatnih" pramenova. Alona Kravchenko (35) iz Odese u Ukrajini rekla je da kosu pere samo jednom sedmično u procesu koji traje 30 minuta.

Ova djevojka nikad se ne češlja dok je kosa mokra kako bi spriječila lomljenje, niti koristi sušila za kosu, a kosu preferira prirodno sušiti na zraku.

Uz svoju jednostavnu rutinu njege kose, Alona koristi maske za kosu i masaže glave kako bi joj kosa izgledala glatko. Prema Aloni, svatko može postići istu impresivnu dužinu kose kao i ona ako ima strpljenja i težnje da pusti kosu da raste.

Ova poslovna žena svoju prirodnu dugu plavu kosu pušta još od svoje pete godine nakon što joj je majka rekla da žene trebaju imati dugu kosu. Te su riječi Aloni ostale u sjećanju i ona od tada pušta svoje lijepe plave pramenove, koji su sada dosegli dužinu od dva metra. Kosa joj je duža od njene visine, što znači da ponekad nagazi na vlastitu kosu kada nije zavezana.

Svoju preslatku dugu kosu pokazuje i na društvenim mrežama gdje ima više od 57 hiljada pratitelja na Instagramu.

Alona kaže da njena dva metara duga plava kosa znači da je uvijek u središtu pozornosti jer je muškarci vole zbog zapanjujuće dužine i prirodne plave boje. Priznala je da se muškarci uvijek okreću za njom, te kako često susreće ljude koji traže da dodirnu njezinu kosu i slikaju se s njom. Alona je i model, te zahvaljujući svojoj dugoj platinastoj kosi i zarađuje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA