Tanka kosa ne znači da ne možete imati sjajnu frizuru: Evo kako

0
Radiosarajevo.ba
Tanka kosa ne znači da ne možete imati sjajnu frizuru: Evo kako
Foto: Instagram / Trendi frizure moguće i sa tankom kosom

Ako imate tanku kosu, vjerovatno ste na brojne načine pokušali pojačati njezin volumen, a problem se javlja i kad je u pitanju stiliziranje kose jer rijetko koja frizura može "izdržati".

Ipak, tanka kosa ne znači da ne možete imati sjajnu frizuru, a profesionalci su za Glamour otkrili koje četiri frizure možete isprobati kako bi kosa izgledala voluminoznije i gušće. Naravno, treba obratiti pažnju na njegu kose pa je u beauty rutinu dobro ubaciti proizvode koji će je njegovati, a istovremeno dodati volumen i teksturu.

Micro-bob

Frizeri i stilisti obožavaju ultra-kratki bob, jer ne samo da ima moć pojačati voluminoznost kose, nego s njim baš uvijek izgleda kao da imate frizuru, a stručnjaci kažu kako će ovakva frizura osvježiti i najjednostavniji outfit. 

Soft pixie 

Koliko puta ste vidjeli osobu kojoj sasvim kratka kosa odlično pristaje i pritom pomislili: "Mogla bih se i ja ošišati", ali na kraju nikad ne dođe do takvog, drastičnog reza. Ipak, ako imate jako tanku kosu, razmislite o pixie frizuri. Naime, tanka kosa ako je dugačka može izgledati veoma slabo pa je potrebno pronaći dužinu koja odgovara teksturi i gustoći, prenosi Diva

Blunt frizura 

Blunt bob apsolutni je hit već nekoliko godina, a specifičan je po oštrom i ravnom rezu te je često stiliziran sasvim ravno, u sleek stilu. Prilikom odabira ovakve frizure, možete se i dalje poigrati slojevima jer će to kosi dati potreban volumen. 

Jedna dužina

Pri odlasku u frizerski salon, mnogima je najčešći zahtjev upravo slojevita frizura. Ipak, ako imate tanku kosu, možda je bolje odabrati istu dužinu u cijeloj kosi, ako se radi o bob frizuri ili lobu do ramena jer će, prema mišljenju stručnjaka, kosa na taj način izgledati gušće. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije