Uklonio je dva prsta, ugradio kljove, odsjekao vrh nosa, tetovirao je očne jabučice...

8
Radiosarajevo.ba
Uklonio je dva prsta, ugradio kljove, odsjekao vrh nosa, tetovirao je očne jabučice...
PrtScr / Michel Faro do Prado

Michel Faro do Prado iz Brazila proslavio se svojim ekstremnim modifikacijama tijela, a prošle je godine sebe nazvao 'ljudskom sotonom'.

Kako piše Unilad, Prado je već tetovirao većinu svog tijela, uključujući očne jabučice, ima ugrađene implantate u glavi, može se pohvaliti s nekoliko piercinga, a čak mu je i uklonjen kraj nosa.

Nedavno se odlučio na još izmjena, pa je uklonio prst sa svake ruke. Osim toga, ugradio je kljove! Na fotografijama podijeljenim na društvenim mrežama, Prado se može vidjeti bez prstenjaka na lijevoj ruci i srednjeg prsta na desnoj. Također je otkrio da se njegova supruga specijalizirala za ovakve modifikacije te da je on njezino ‘remek-djelo’.

"Tattoo majstor sam već 25 godina. Većinu tetovaža dobivam od tattoo umjetnika i profesionalaca koje sam platio. Fokusiram se na crne crte i brutalne tetovaže, što je vrsta tetovaža koja zauzima veliki dio tijela. No, moja se supruga specijalizirala za područje modifikacija i njezina ideja je da ja postanem njezino remek-djelo kada je u pitanju tetoviranje", objasnio je Prado.

Najnovije modifikacije - uklanjanje dva prsta i ugradnja kljova - koštali su ga oko dvije hiljade maraka, a Prado se pohvalio sa svojom visokom tolerancijom na bol, nešto što je potrebno da bi se izdržale sve modifikacije.

"Zapravo imam dobru toleranciju na bol, mislim da ništa nije toliko bolno. Više patim poslije procedure nego tijekom. Istina je da postoje promjene koje bi bez anestezije bilo gotovo nemoguće učiniti. Volio bih ne osjećati bol, ali ako moram osjetiti bol kako bih postigao što želim, sigurno ću se suočiti s tim", rekao je.

Osim supruzi, njegov ekstremni izgled sviđa se i drugim članovima obitelji, posebno sinu, ali čak i da im se ne sviđa njega nije briga, kaže.

"Ne odbacujem konvencionalno društvo. Odbacujem njegovo licemjerje i nepoštovanje onih koji su drugačiji. Svaka je osoba ono što odluči biti. Ja sam ono što jesam i oni su ono što jesu", zaključio je Prado, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije