Poznata umjetnica pravi tetovaže od kojih se vrti u glavi

0
Radiosarajevo.ba
Poznata umjetnica pravi tetovaže od kojih se vrti u glavi
Foto: Prtscr/Instagram / Tetovaže izazivaju 'efekt zamućivanja'

Meksička umjetnica Yatzil Elizalde (25) vlasnica je White Light studija za tetoviranje u Hermosillu u Meksiku.

Karijeru je počela kao vizuelna umjetnica radeći ilustracije, murale i digitalne radove, dok konačno, kaže, nije naučila kako tetovirati ljudsko tijelo sa stilom koji ju je uvijek definirao.

Taj se stil otprilike može opisati kao 'dupli vid'. Neke njene tetovaže imaju dva do tri puta nacrtan isti crtež, a crteži su uvijek malo odmaknuti jedna od drugog zbog čega dolazi do ovog 'vrtoglavog' izgleda.

"Možda zvuči čudno ali ponekad stvari vidim takvima, kao da imam vrtoglavicu", rekla je umjetnica za Bored Pandu, a sama taj efekt naziva 'efektom zamućenja'.

Dok dva do tri puta ponavlja sliku voli kaže zamisliti da će se ljudima vrtjeti kad gledaju u njenu tetovažu: to je nešto što je oduvijek privlači, da drugima približi način na koji ona sama često vidi svijet, piše 24sata.hr.

"Tetovaže sam počela raditi sa 19 godina, a u početku je vježbala na sebi",  izjavila je umjetnica koja je svoj stil razvijala proučavanjem različitih tehnika i prilagođavanjem onima koje su joj najviše odgovarale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije