Reakcija djevojčice koja se nakon izolacije vraća u školske klupe rasplakala mnoge

0
Radiosarajevo.ba
Reakcija djevojčice koja se nakon izolacije vraća u školske klupe rasplakala mnoge
Instagram / Clara Zanotto iz Kalifornije

Teško je povjerovati da je prošlo više od godine dana od početka trenutne globalne krize. Koliko god to bilo teško odraslima, toliko je teško i djeci. Štaviše, mnogi vjeruju da je djeci još i teže.

Mnoga od te djece se još od prošlog marta nisu vratila u školske klupe te im nedostaju prijatelji, ali i obrazovanje na kakvo su naviknuli.

Jedna od njih je i 9-godišnja Clara Zanotto iz Kalifornije. Ona je napokon dobila vijest koju je čekala, a njena reakcija sve govori.

Naime, kad joj je majka Tarine Zanotto rekla da se napokon vraća u školu, djevojčica je počela plakati od sreće. Snimka njene reakcije je postala viralna.

Govoreći o pandemiji i školi na daljinu, njena mama je rekla: "Ostala je pozitivna. Kao i većina nas, na početku je bila tjeskobna. No naučila je tehnike kako se nositi sa svojom tjeskobom… Prošli smo terapiju.”

Iako se djevojčica uspješno prilagodila novonastaloj situaciji, njena mama je znala da jedva čeka kad će opet vidjeti svoje prijatelje. Napokon što je dobila e-mail od škole u kojem je pisalo da se djeca 3. marta vraćaju u školske klupe, Zanotta je pripremila iznenađenje za Claru.

Na papirima je napisala kratke poruke, a djevojčica je prvo pomislila da će dobiti psa, piše CafeMom.

Ipak, pokazalo se da je ova vijest bila bolja čak i od toliko željenog ljubimca.

“Stvarno? Toliko dugo nisam išla u školu”, jecala je Clara dok ju je mama grlila.

Pogledajte snimku njene reakcije koja je za kratko vrijeme postala viralna:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije