Uginuo pas koji je poznat širom svijeta po seriji meme Doge: 'Počivaj u miru'

0
Radiosarajevo.ba
Uginuo pas koji je poznat širom svijeta po seriji meme Doge: 'Počivaj u miru'
Foto: Printscreen / Pas, meme Doge

Kabosu, pas iza ikoničnog 'doge' mema, preminula je u poznim godinama od 18.

I bio je to zaista dobar pas.

Čak i najmanje aktivni korisnici interneta vjerovatno su upoznati s licem Kabosua čak i ako nisu znali njen pravi naziv.

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Japanski šiba inu postao je viralan prije više od deset godina zahvaljujući sada ikoničnoj slici na kojoj gleda iz kuta oka, što je uzdrmalo internet. Pas je pretvoren u meme poznat kao 'doge', praćen besmislenim natpisima koji se mogu koristiti da opišu gotovo svaku situaciju.

"Loše vrijeme? 'Wow jaka kiša", rekao bi doge.

Zaglavljen u saobraćaju? Jednostavno 'mnogo automobila' bi bilo dovoljno.

Slika Kabosua je uređena da prikazuje kako nosi sunčane naočale, zalijepljena na hljebove, i čak postala logo za kriptovalutu Dogecoin, koja je prvobitno stvorena kao šala.

Nakon što je donijela toliko radosti svijetu, zdravlje Kabosua nažalost je počelo opadati kada joj je dijagnosticirana leukemija i bolest jetre. Njena vlasnica, Atsuko Sato, danas (24. maja) je objavila vijest o njenom preminuću na Instagramu.

"Svim vama koji ste voljeli Kabosua, u jutro 24. maja, Kabosu je prešla preko duginog mosta", napisala je Sato.

"Hvala vam svima puno na vašoj podršci kroz sve ove godine. Otišla je vrlo mirno bez patnje, kao da zaspi osjećajući toplinu mojih ruku koje su je mazile."

Natpis se nastavio: "Hvala vam svima toliko što ste voljeli Kabosua sve ove godine. Siguran sam da je Kabosu bila najsretniji pas na svijetu. To me čini najsretnijom vlasnicom na svijetu.

"Želim izraziti najdublju zahvalnost svima koji su nam pokazali mnogo ljubavi."

Sato, koja radi kao učiteljica u Japanu, usvojila je Kabosua 2008. godine nakon što je poslana u sklonište za životinje.

Nije iznenađenje što je vijest o njenom preminuću izazvala poplavu počasti od fanova meme-a doge tokom godina, s mnogima koji su se obratili na Instagramu kako bi izrazili svoje saučešće. "Nije bila dobar pas. Bila je najbolji pas", komentirao je jedan fan na objavu o Kabosuovom preminuću.

Drugi je napisao: "počivaj u miru draga Kabosu. Pružila si joj divan život i hvala ti što si je podijelila s nama i donijela toliko radosti svima kroz doge."

Iako je gubitak Kabosua tužan, šiba inu je živjela dug i sretan život, godinama iznad prosječnog životnog vijeka od 13–16 godina, piše Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije