Turisti iz Bosne i Hercegovine preplavili Makarsku za produženi vikend

5
Radiosarajevo.ba
Turisti iz Bosne i Hercegovine preplavili Makarsku za produženi vikend
Foto: Arhiv / Ilustracija / Makarska

Uz tradicionalni već 11. Memorijalni festival “Mike” u dječjem programu sportskih igara danju i cjelovečernjem koncertnom programu u kojem su za zabavu Makarana i nekoliko hiljada njihovih gostiju bili zaduženi Laka, Gorana Bare & Majke i ABOP u Makarskoj je boravilo više od 6.000 turista.

Kako prenosi Makarska Danas, ostvareno je skoro 15.000 noćenja što na zadovoljstvo turističkih djelatnika predstavlja gotovo 54 posto više turista i 77,50 posto više noćenja nego prethodne godine.

U odnosu na pred pandemijsku 2019. godinu zabilježen je porast broja turista od više od 21 posto i broja ostvarenih noćenja od gotovo 35 posto.

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

U gradu pod Biokovom je trenutno otvoreno 16 hotela u kojima je za produženi vikend ukupno boravilo više od 3.000 gostiju.

Uz tradicionalno najbrojnije goste iz Bosne i Hercegovine (2.707) najviše gostiju zabilježeno je s tržišta Republike Slovenije (663), Republike Poljske (651), RH (331) i Republike Njemačke (330).

U Makarskoj je između ostalih boravilo i 159 gostiju iz Republike Francuske, 149 iz Republike Austrije, 119 iz Kraljevine Švedske i 118 iz Kraljevine Nizozemske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije