Tumačenje snova: Šta znači sanjati ispadanje zuba?

0
Radiosarajevo.ba
Tumačenje snova: Šta znači sanjati ispadanje zuba?
Foto: Pixabay / San / Ilustracija

Snovi su vijekovima opčinjavali filozofe i umjetnike. Naučnicima još uvijek nije jasno kako i zbog čega sanjamo, a mnogi vjeruju da nam snovi šalju određene poruke.

Kada je riječ o snovima u kojima vam ispadaju zubi, kako piše Deltadentalwa, značenja je mnogo - i onih dobrih, i onih loših.

U nastavku teksta pročitajte šta sve ispadanje zuba u snu može da znači, prenose Nezavisne novine.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

1. Progres

Zubi su često simboli odrastanja: rođeni ste bez zuba, dobijate mliječne zube, gubite mliječne zube, dobijate zube za odrasle. Kod odraslih osoba, ovaj san bi mogao predstavljati progres iz jedne situacije u drugu.

2. Preporod

San o ispadanju zuba može da simbolizuje rađanje nečeg novog. Čin ispadanja zuba odražava napetost, a ponekad i bol koji dolazi kada se započne nešto novo. Novi posao, novi dom, nova veza ili prolazak kroz period značajnog rasta.

San / Iustracija
FOTO: Pixabay: San / Iustracija

3. Osjećaj nesigurnosti

Ispadanje zuba povezano je sa gubitkom i važnim životnim promjenama. Ovaj san može ukazivati na to da se nosite sa nekom vrstom gubitka, poput naglog prekida veze ili promjene posla.

4. Težak izbor

Ovaj san bi mogao da predstavlja osjećaj da ste izgubili sposobnost da prerađujete kritične informacije potrebne za donošenje odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije