Tuga: Pas već osam mjeseci ispred bolnice čeka gazdu koji je preminuo

Radiosarajevo.ba
Tuga: Pas već osam mjeseci ispred bolnice čeka gazdu koji je preminuo
Jedan ljupki pas Negao prije osam mjeseci izgubio je jedinu osobu koja mu je bila važna u životu. Njegov vlasnik preminuo je u bolnici u Santa Catarini u Brazilu, a Negao i dalje, već osam mjeseci, čeka svog druga da izađe...

Sve je počelo krajem prošle godine kada je njegov vlasnik, čovjek koji je živio na ulici, dovezen u bolnicu sa, kako se poslije ispostavilo, fatalnom infekcijom. Negao je trčao za vozilom Hitne pomoći i, tvrde svjedoci, uspio je vidjeti kako njegovog “ljudskog prijatelja” unose u bolnicu.

 

U neznanju da je njegov vlasnik preminuo, Negao je čekao. Sjeo je ispred vrata bolnice i čekao na susret do kojeg nikada neće doći. Dani su prolazili, sedmice i mjeseci, a Negao se nije htio pomjeriti s mjesta na kojem je posljednji put vidio svog vlasnika.

 

Osoblje bolnice rastužilo se zbog ovog predivnog psa. Osigurali su mu hranu i vodu, a dvaput su pronašli i obitelj koja ga je htjela 'usvojiti'. No, Negao je pobjegao i oba puta se vratio ispred bolnice.

 

Sada, osoblje bolnice brine se za ovu dušicu. Vode ga u šetnje, hrane i kupaju, te ga vode veterinaru.

 

“Ostat će s nama sve dok sam ne odluči da je vrijeme da ode. Sve dok je tu, dat ćemo mu njegu, toplinu i ljubav koja mu je potrebna”, poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije