Izgubljenog dječaka u planini spasio hrabri pas

Radiosarajevo.ba
Izgubljenog dječaka u planini spasio hrabri pas
Slatki pas po imenu Max spasio je život djetetu koji je bio izgubljen gotovo dva dana u nemilosrdnoj planini.

Juan Heriberto Trevino, 14-godišnji dječak, ove sedmice je pohađao ljetni kamp u Meksiku Sierra Madre Oriental planinama, kada je ostao odvojen od svoje grupe.

Nakon lutanja u potražnji za ogrjevom, Trevino je skliznuo i pao niz liticu. Iako ozlijeđen i dezorijentiran, ubrzo je shvatio da nije sam.

Maks, kojeg je Trevino sreo nakratko u kampu, bio je u pratnji dječaka na njegovom 'nesretnom'  putu. Kad je pao, vjerni labrador ga je slijedio.

Ne mogavši pronaći put natrag u kamp, Trevino se sklonio pod drvo. Umjesto da ostavi dječaka da se brine za sebe, Max je ostao, koji mu je po hladnom planinskom zraku tokom noći pravio društvo.

"Zgrabio sam Maxa i stavio ga na noge da mi ne bude hladno, i zagrlio sam ga", rekao je Trevino Noticieros Televisa .

Sljedećeg dana, dok je Trevino i dalje pokušavao pronaći svoj put natrag kroz neravan teren, Max ga je ponovno spasio tako što je pronašao lokvu iz koje su obojica gasili svoju žeđ.

Pomoću Maxa, Trevino je uspio preživjeti 44 sata, dok ih nisu pronašli lokalni spasioci.

Iako priča ima sretan kraj, vlasti kažu da se moglo završiti tragično za Trevina, da nije bilo njegovog psa-pratioca.

"U tom dijelu planine jako se lako izgubiti. Osim toga, tu je hladno noću, jer je visoko," rekao je novinarima zamjenik direktora lokalne policije Martin Castillo

"Dijete je sretno jer ga je pratio pas."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije