Tuga: Pas tri mjeseca u bolnici čekao vlasnika koji je umro od koronavirusa

J. M.
Tuga: Pas tri mjeseca u bolnici čekao vlasnika koji je umro od koronavirusa
Twitter / Xiao Bao

Tri mjeseca je pas u bolnici u Wuhanu čekao svog vlasnika, koji je umro od koronavirusa. Priča o lojalnom četveronožnom prijatelju rasplakala je milione ljudi na društvenim mrežama.

U februaru je vlasnik psa primljen u bolnicu Taikang u Wuhanu zbog infekcije Covid-19. Ljekari su se pet dana borili za život penzionera, ali ga nisu uspjeli spasiti. Muškarac je umro u bolnici, ali njegov pas to nije želio razumjeti.

Sedmogodišnji mješanac odbio je napustiti bolnicu i čak tri mjeseca čekao je u predvorju da se njegov vlasnik vrati. Odani pas po imenu Xiao Bao proveo je više od 90 dana u bolnici, a za to vrijeme osoblje je brižno pazilo na njega i osiguravalo mu hranu.

Kada su 13. aprila ukinuta ograničenja izolacije u Wuhanu i otvorena prodavnica unutar bolnice, prodavačica Wu Cuifen je preuzela brigu o psu.

"Svakog jutra kada bih otvorila radnju, Xiao Bao me je čekao", rekla je prodavačica, no četveronožni prijatelj i dalje je odbijao napustiti bolnicu.

Žena ga je pokušavala izmjestiti, ali se pas uvijek vraćao u bolnicu i čekao svog vlasnika. Ali, s otvaranjem bolnice dolazilo je sve više i više pacijenata, a neki su se žalili na psa u medicinskoj ustanovi.

Zaposlenici su potom obavijestili organizaciju za zaštitu životinja koja je preuzela Xiao Baoa. Pas je pregledan i steriliziran, a sada mu traže udomitelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije