Mali heroj sada mirno spava: Psić dao svoj život da spasi obitelj od požara

Radiosarajevo.ba
Mali heroj sada mirno spava: Psić dao svoj život da spasi obitelj od požara
PrtScr / Maleni Zippy, veliki heroj

Bilo je dva ujutro u noći s ponedjeljka na utorak, a obitelj Butler s Floride mirno je spavala u svom domu u Bradentonu, kada je na tavanu počeo požar...

Alarm je zazvonio, ali tek kratko, jer ga je odmah zahvatila vatra, a obitelj nije imala pojma o paklu iznad njihovih glava. Vatra je počela gutati namještaj, plafone spavaćih soba dok su Butleri i dalje spavali. A, onda je na scenu stupio maleni heroj. Zippy, psić ove obitelji, osjetio je šta se događa i počeo je, kako priča vlasnik kuće Leroy Butler, lajati "kao sumanut". Cilj je bio, sigurni su svi, probuditi ih i spasiti. 

"Trčao je od sobe do sobe, od kreveta do kreveta i lajao i lajao i lajao", priča Leroy Butler. 

Maleni Jack Russel terijer bio je odlučan i da trči kroz vatru da probudi sve članove i to je i radio. Svi članovi obitelji napustili su inferno u kojem je bio njihov dom.  

No, jednog od njih nije bilo. Malenog Zippyja vatra je zatočila u kući. Leroy se pokušao vratiti, no nije uspio od vatre koja je tada počela gutati skoro cijeli dom. 

"Gorio je pod u dnevnom boravku i Zippy nije mogao pobjeći. On je bio maleni psić. Nigdje nije mogao", ispričao je uplakani Leroy Butler. 

Obitelj Butler je stajala i čekala da vatrogasci ugase požar. Kada su konačno došli do Zippyja, nažalost, bilo je kasno. Dim je ubio malenog heroja, kojeg je Leroyev otac prije nekoliko godina spasio sa ulice. 

"Bio je dobar, divan, odan pas i  činio je sve što je mogao. Čuvao nas je. Od stranaca, a evo i od sigurne smrti", ispričao je Leroy, čija je obitelj sada ostala bez doma, bez psa i, što je još tužnije, bez slika koje bi im mogle vratiti sjećanja na ljepša vremena. 

Vatrogasci su saopćili da uzrok požara još nije poznat. 

Kako je kazala obitelj, psić, maleni Zippy, koji je imao težak život do susreta sa Butlerima, sada, konačno, može mirno da spava. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije