Tinejdžer provalio u zatvor: Htio je bivšu moliti da mu se vrati

Radiosarajevo.ba
Tinejdžer provalio u zatvor: Htio je bivšu moliti da mu se vrati
Foto: Google Maps / Ilustracija

Njemački tinejdžer jučer se popeo preko zatvorskog zida koji je visok četiri metra kako bi došao do prozora s rešetkama iza kojeg se nalazi djevojka u koju je zaljubljen, javlja BBC.

Mladić (18) je bio polugol kako bi izbjegao zapetljavanje u bodljikavu žicu, a kad je odbio sići sa zida, vatrogasci su ga morali spuštati merdevinama. Čekaju ga optužbe za kriminalno djelo neovlaštenog ulaska na zemljište zatvora.

Njegova djevojka je navodno prekinula s njim prije nego što je provalio u zatvor.

"Mladić je provalio u zabranjeno područje jer je htio nagovoriti bivšu djevojku da promijeni mišljenje i nastavi biti u vezi s njom. Uspio je doći do njenog prozora na prvom spratu", izjavila je glasnogovornica zatvora za mlade u njemačkom gradu Vechta u Donjoj Saksoniji.

Navodno se prvo popeo na uličnu svjetiljku, potom na zid, tako da je sada bodljikava žica i na uličnoj rasvjeti oko područja zatvora.

Ostaje nejasno zašto mladić nije došao djevojci u posjetu, bilo bi mu jednostavnije. Možda je i htio završiti u medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije