Tiktokerica podijelila metodu za čišćenje krompira: Korisnici kažu "lijeni smo, ali ne i ludi"

0
Radiosarajevo.ba
Tiktokerica podijelila metodu za čišćenje krompira: Korisnici kažu "lijeni smo, ali ne i ludi"
Pixabay / Krompir / Ilustracija

Društvene mreže su prepune kreativnih savjeta i trikova koji mogu naš život učiniti lakšim i riješiti neki kućanski zadatak.

Jedna Tiktokerica je, ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama pretjerala.

Kada bismo vas pitali koliko lijeni možete biti, pretpostavili bismo da ćete reći da mrzite satima ribati kuću pa se služite određenim narodnim trikovima i neočekivanim sastojcima koji će odraditi posao umjesto vas - primjerice, da u WC ubacite tri šumeće tablete ostavite preko noći, nadajući se da će vas sljedećeg jutra dočekati blistavo čista i mirišljava školjka. No, kreatorica sadržaja Aliain iz Njemačke uspjela je lijenost podići na novu razinu. Naime, ona je na svojem TikTok profilu aliain13 pokazala kako čisti, odnosno guli krompir.

Novi detalji nesreće u Beogradu: Dječakov otac bio u dvorištu škole kada je on pao sa prozora

Novi detalji nesreće u Beogradu: Dječakov otac bio u dvorištu škole kada je on pao sa prozora

Tako je cijelu vreću krompira istresla u bubanj svoje mašine za veš, ubacila je dvije žičane spužvice i dva noža, te uključila brzi program na 40°C. Kameru je postavila tačno ispred bubnja kako bismo vidjeli što se događa. Dok se krompir vrti u bubnju zajedno s noževima voda se na početku zapjeni, u jednom trenutku se vide i narezani komadi krompira, a zatim po završetku centrifuge Aliain otvara vrata perilice te pokazuje uspješnost svojeg trika: sav je krompir opran, oguljen i narezan! Na kraju videa još pokazuje i kako ga je, u tavici, ispekla.

Video je ubrzo postao viralan, a pregledan je više od 6,8 miliona puta.

Kako spriječiti proklijavanje krompira: Uz ovaj trik ostaje čvrst i bez klica mjesecima

Kako spriječiti proklijavanje krompira: Uz ovaj trik ostaje čvrst i bez klica mjesecima

Ovo nije prvi put da je Aliain objavila takav sadržaj. U ranijoj objavi koju je nazvala "Life hack for lazy", odnosno "Savjet za lijene" pokazala je guljenje krompira sa žičanim spužvicama u perilici. Za to vrijeme ona je sjedila ispred perilice i listala recepte. Taj je video pregledan 9,6 miliona puta.

Većina korisnika TikToka na oba je videa ostala, blago rečeno, u šoku.

"Reci da se šališ", "Lijena jesam, ali luda nisam", pisalo je, među ostalim, u komentarima, a jedan je korisnik čak napisao da "više nikad neće jesti u tuđoj kući". Bilo je i onih koji su rekli da bi isprobali trik, a jedan se našalio komentirajući da "njegova veš mašina nema program za krompire".

@aliain13

Try it.😉 #lifehacks #foryou #asmrfood

♬ Inspector Ratchet - Ty Simon

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije