Kako spriječiti proklijavanje krompira: Uz ovaj trik ostaje čvrst i bez klica mjesecima
Ako nemate prikladan prostor za spremanje krompira, ovaj trik riješit će problem prebrzog klijanja.
Krompir je namirnica koja bi se trebala držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi mogućnost pravilno spremati krompir. Ako se krompir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus.
No, postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka.
Igrao je s Barbarezom i Spahićem, sada tvrdi: "Vidi se želja, ali mi pored Džeke nemamo top igrača"
Sve što trebate napraviti jest u svoju posudu ili vreću s krompirom dodati jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprječava nastanak korijena i proklijavanje krompira.
Međutim, jabuke također utječu na prebrzo sazrijevanje drugog voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih. Krompir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam sedmica, za razliku od krompira pohranjenog bez jabuke; a oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda."
Zato dodajte jabuku i spremite svoj krompir.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.