Takmičar kviza 'Joker' za dlaku izbjegao tragediju nakon koje svijet nije bio isti: 'Bilo je jezivo'

0
Radiosarajevo.ba
Takmičar kviza 'Joker' za dlaku izbjegao tragediju nakon koje svijet nije bio isti: 'Bilo je jezivo'
Foto: Nova TV / Mario Šimundža u kvizu Joker

Prvi takmičar novog kviza 'Joker' na malim ekranima bio je Splićanin Mario Šimundža koji je osvojio 1.000 eura (oko 2.000 KM). Podijelio je zanimljive anegdote iz svog privatnog života.

Mario Šimundža je istaknuo da je uvijek lijepo osvojiti neke novce, ali s druge strane nije sve u tome.

"Nekad treba i sreće, nažalost zadnjim pitanjem mene to nije pogodilo", rekao je za 24sata.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Splićanin na posljednjem 12. pitanju ponudio je netačan odgovor, koji ga je koštao 15.000 eura (30.000 KM) i otišao je kući sa samo osvojenih 1.000 eura.

Pitanje s kojim nije imao sreće glasilo je "Ko je prvi dobio prestižnu glazbenu nagradu Grammy, u tada novoj kategoriji Najbolja rap izvedba?".

U intervjuu je kazao kako je na tom pitanju odlučio 'kvizaški' riskirati i dao je odgovor D, Ice-T. Netačan odgovor spustio ga je s vrha novčane ljestvice na tri mjesta niže.

"Zadovoljan sam sa nastupom u kvizu i atmosferom koja je bila na snimanju. Ekipa je bila puna podrške i ono što je najbitnije dobro smo se zabavili", rekao je Mario.

Inače je po struci komunikolog, a radi kao turistički vodič. Ljubav prema kvizovima dijeli od najranije mladosti. Sudjelovao je u mnogim kvizovima, a neostvarena želja mu je ostala 'Kviskoteka' i to ona starija verzija.

Osim širokog znanja, Mario je privukao pažnju i brojnim anegdotama iz privatnog života. Prisjetio se on i gdje je bio kada su se Blizanci u New Yorku srušili.

"Tog jutra poletio sam iz New Yorka s tog istog aerodroma u isto vrijeme u razmaku deset minuta, kad i onaj avion koji se srušio u Pennsylvaniji. Kada sam sletio u Floridu i našao se s prijateljicom, njezino lice je bilo blijedo. Rekla mi je da su se srušili Twinsi, a ja pojma nisam imao. Isprva sam bio u nevjerici i začuđen. Pa bio sam samo 36 sati prije na njima", rekao je Mario.

"Ne možete sebi pojmiti da su se te grdosije srušile. Nazvao sam rođakinju koja je tamo, a ona mi je rekla 'hvala Bogu što si se javio, tvoji su zvali već tri puta, linija je pretrpana, ne mogu te dobiti'. Objasnila mi je da su avioni udarili u Twinse, a ja sam promijenio sve moguće boje na licu, srce mi se spustilo u pete. Jezivo", ispričao je Mario Šimundža.

No, tu nije kraj njegove priče. Nesvjestan što se dogodilo dok je letio, Mario je tražio potvrde i pokušao prevladati stanje šoka.

Haos u kvizu 'Ko želi biti milioner‘: Zvao ženu za pomoć, na telefon se javio - momak

Haos u kvizu 'Ko želi biti milioner‘: Zvao ženu za pomoć, na telefon se javio - momak

"Sjedio sam u shopping centru i u jednom trenutku ulazi posada s mojeg aviona i pogleda me stjuard koji mi kaže 'Vi ste bili na našem letu?', ja odgovorim potvrdno, a on meni 'Hvala Bogu, dobro smo prošli'. Tada nisam najbolje shvatio tu rečenicu, ali kasnije sam shvatio na šta je on tada mislio.

Kasnije sam pročitao naslovnicu jednih novina, na kojoj je pisalo FBI sumnja na bombu na letu Continental Airlinesa, nakon što su na točku našeg aviona našli poruku 'Bushu s ljubavlju'. Ali, nikakvu bombu nisu pronašli", podijelio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije